Ποιοι θα χάσουν το SafePass στις 18/12

Ποιοι θα χάσουν το SafePass στις 18/12

Τέλος το SafePass χωρίς ενισχυτική δόση

Καταργείται από τις 18 Δεκεμβρίου το SafePass για όσα άτομα δεν λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. 

>>> Δείτε εδώ όλα τα μέτρα που αποφάσισε του Υπουργικό Συμβούλιο

Συγκεκριμένα η ενισχυτική δόση για όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και J&J) γίνεται με την πάροδο των 6 μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. 

Ουσιαστικά, με αυτή την απόφαση, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν 1 μήνα μετά και την πάροδο των 6 μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους ώστε να προχωρήσουν σε ενισχυτική δόση.

>>> Είσοδος στο γήπεδο με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου

Για παράδειγμα ένα άτομο που η πάροδος των 6 μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, συμπληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, τότε θα έχει περιθώριο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να προχωρήσει σε ενισχυτική δόση εάν θέλει να συνεχίσει να είναι κάτοχος του SafePass.

Την ίδια ώρα, από 1η Δεκεμβρίου, όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, οφείλουν να διενεργούν εξέταση Pcr με ισχύ 72 ωρών ή Rapid test αντιγόνου με ισχύ 48 ωρών για σκοπούς SafePass. 

Home