Πολιτική 'Αμυνα: Ετοιμάζει πολλά σχέδια δράσης / Πληροφορίες

Πολιτική 'Αμυνα: Ετοιμάζει πολλά σχέδια δράσης / Πληροφορίες

Η Πολιτική Άμυνα προβαίνει σε διαφώτιση του πληθυσμού

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ενδεχόμενες  φυσικές καταστροφές. Όπως πληροφορούμαστε ετοιμάζονται ειδικά σχέδια δράσης και εκπαίδευση των μελών της. Ταυτοχρόνως, η Πολιτική Άμυνα προβαίνει σε διαφώτιση του πληθυσμού. Η διαφώτιση αφορά τόσο την αντιμετώπιση σεισμού των πλημμύρων και άλλων φυσικών καταστροφών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Άμυνα πραγματοποιεί ενημερωτικές διαλέξεις στα μέλη της, αλλά και σε τμήματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς στην Κρήτη, αλλά και μετά την καταγραφή σεισμού, από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου, στις 12/10/2021 και ώρα 12.24, μεγέθους 6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, η Πολιτική Άμυνα αναφέρει ότι:

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Ο σεισμός αποτελεί φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται χωρίς προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική του διάρκεια μπορεί να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές στις υποδομές, που δυνατόν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και σε ανθρώπινες απώλειες. Είναι αδύνατο να εμποδίσουμε την εκδήλωση ενός σεισμού, ωστόσο με τη σωστή πληροφόρηση και προετοιμασία μπορούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου και των επιπτώσεών του". 

 

Home