Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πολιτογραφήσεις & Τοπική Αυτοδιοίκηση στη συζήτηση Επ. Εσωτερικών

Offsite Team -
13.07.2020

Πολιτογραφήσεις & Τοπική Αυτοδιοίκηση στη συζήτηση Επ. Εσωτερικών

Thumbnail

Την πρόταση νόμου για αφαίρεση της κυπριακής υπηκοότητας σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναγνωρίζουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο τις αρχές του ψευδοκράτους, καθώς και τα ζητήματα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζήτησε σήμερα μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς στις δηλώσεις του μετά την Επιτροπή χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης να επιφέρει αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις πολιτογραφήσεις μέσω των επενδύσεων υιοθετώντας την πρόταση νόμου που υπέβαλε ο ίδιος με τους Βουλευτές Ζαχαρία Κουλία και Κωστή Ευσταθίου για τη δυνατότητα του Υπουργικού Συμβουλίου να στερεί από οποιονδήποτε πολίτη της Δημοκρατίας την κυπριακή ιθαγένεια και υπηκοότητα αν και εφόσον με έργα και με λόγια επέδειξε έλλειψη νομιμοφροσύνης ή δυσμένεια στη Δημοκρατία ή αναγνωρίζει με οποιοδήποτε τρόπο την παράνομη διοίκηση των κατεχομένων.

 

Επίσης, αν κάποιο άτομο, όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, κατέχει οποιαδήποτε αξίωμα στο ψευδοκράτος, ή έχει προκαλέσει ζημιά ή παρέμβει σε ακίνητη ιδιοκτησία εκεί.

 

Την ετοιμότητα του ΔΗΣΥ να συνεχίσει την εξέταση των σχετικών νομοσχεδίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν στην ψήφιση της μεταρρύθμισης εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κάρουλλας. «Για εμάς είναι προτεραιότητα ύψιστη αυτή η μεταρρύθμιση, η οποία ουσιαστικά θα φέρει στον καθένα από εμάς τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την καθημερινότητά του», είπε.

ΚΥΠΕ

Home