Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πολλές αναβολές γάμων λόγω κορωνοϊού - Τι γίνεται με βαπτίσεις

Offsite Team -
28.05.2020 - 14:50

Πολλές αναβολές γάμων λόγω κορωνοϊού - Τι γίνεται με βαπτίσεις

Thumbnail
Σχεδόν το 70% με 80% των γάμων παγκύπρια έχει μεταφερθεί σε κάποια άλλη χρονική περίοδο

Πολλά ζευγάρια επέλεξαν να μεταφέρουν τις ημερομηνίες του  γάμου τους για την επόμενη χρονιά στην Πάφο , λόγω της πανδημίας του covid- 19 σύμφωνα με τον Πρόεδρο του  Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων, Πάμπο Χαραλάμπους. 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ.  Χαραλάμπους,  υπήρξε σωρεία αναβολών γάμων, αφού πολύς κόσμος επέλεξε να μεταφέρει τις ημερομηνίες του μυστηρίου  για την επόμενη χρονιά, το 2021. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι σχεδόν το 70% με 80% των γάμων παγκύπρια  έχει μεταφερθεί σε κάποια άλλη χρονική περίοδο, ενώ η Πάφος έχει απολέσει  το 95% των γαμήλιων μυστηρίων μέχρι τον Αύγουστο. 

Ο κλάδος μας "δεν έχει πληγεί μόνο την περίοδο της καραντίνας, εξακολουθεί να πλήττεται”, επεσήμανε, σημειώνοντας, πως  αυτό που επείγει είναι,να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που θα μπορεί να δέχεται μία αίθουσα  δεξιώσεων. 

Φαίνεται ότι το εν λόγω ζήτημα προβληματίζει την πλειοψηφία των ζευγαριών, τα οποία διστάζουν να κλείσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες αφού τα πράγματα, στην παρούσα φάση, δεν είναι σταθερά, είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι κατά τις εορτές των Χριστουγέννων δεν τελούνται μυστήρια και είναι μία νεκρά περίοδος για τους επαγγελματίες φωτογράφους. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από την Αρχιεπισκοπή να δοθεί μία περίοδος, κατά την οποία θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ορισμένοι γάμοι.

Όσον αφορά τις βαπτίσεις, ο κ. Χαραλάμπους εξήγησε ότι ήδη, από το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν ορισμένα μυστήρια με 50, 60 άτομα εντός των εκκλησιών, ανάλογα και από τα τετραγωνικά μέτρα σε κάθε περίπτωση, ενώ στο κέντρο ακολούθησαν μόνο στενοί συγγενείς  σε εξωτερικούς χώρους.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Λάρκος εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων είπε πως οι φωτογράφοι προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία.

Ο τομέας των γάμων και των βαπτίσεων επηρεάστηκε σημαντικά και στην Πάφο έχοντας μέχρι και τον Αύγουστο απολέσει το 95% των μυστηρίων, είπε, χαρακτηριστικά. Τα μυστήρια κατά τους μήνες Απρίλιο με Ιούλιο μετακινήθηκαν είτε αργότερα το 2020 είτε για το 2021 ,σημείωσε , προσθέτοντας ωστόσο πως παρόλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία.

Επεσήμανε δε, πως παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες να επανέρχονται τα μυστήρια βαπτίσεων, με μειωμένο των αριθμό καλεσμένων, και να κλείνονται  ημερομηνίες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.  Πρόσθεσε ακόμη πως το ίδιο περιμένουν να συμβεί και με τους γάμους. 

ΚΥΠΕ

Home