Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πολυχρόνης: Δεν έλαβαν ακόμη απάντηση για ευπαθείς κρατούμενους

Offsite Team -
28.04.2020 - 15:28

Πολυχρόνης: Δεν έλαβαν ακόμη απάντηση για ευπαθείς κρατούμενους

Thumbnail
Δεν έλαβαν απάντηση στην επιστολή

Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων δεν έχει μέχρι σήμερα λάβει απάντηση στην επιστολή που απέστειλε στις 08/04/2020 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσε τη λήψη άμεσων μέτρων για τις ευπαθείς ομάδες των κρατουμένων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Πολυχρόνης.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Με την επιστολή του, ο Σύνδεσμος ζητούσε συγκεκριμένα την άμεση αποφυλάκιση των ευπαθών και ευάλωτων κρατουμένων και/ή έκτιση της ποινής τους κατ΄οίκον με βραχιολάκι. Η επιστολή αποστάλθηκε, επίσης, προς τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Πολυχρόνης είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα κι αν μέχρι τος τέλος αυτής της εβδομάδας δεν ληφθεί κάποια απάντηση, τότε ο Σύνδεσμος θα στείλει νέα επιστολή με την οποία θα ζητά να μάθει τους λόγους γιατί δεν απαντήθηκε η επιστολή του, επαναφέροντας το αίτημα για λήψη μέτρων για αυτή την κατηγορία των φυλακισμένων.  

Είπε ότι ο Σύνδεσμος έλαβε, στις 22 Απριλίου, απάντηση από το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με παράπονο που υπέβαλε ηλεκτρονικά για αυτό το θέμα. Το Γραφείο της Επιτρόπου, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή, ενημερώνει το Σύνδεσμο ότι η διερεύνηση του παραπόνου ανατέθηκε σε συγκεκριμένη λειτουργό, στην οποία μπορεί να απευθύνεται για την πορεία εξέτασης του παραπόνου.

Είπε, επίσης, ότι ο Σύνδεσμος χαιρέτισε τα μέτρα που λήφθηκαν από τη Διεύθυνση των Φυλακών για προφύλαξη της υγείας των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων που λήφθηκαν όσον αφορά τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους που τοποθετούνται σε καραντίνα σε ειδική πτέρυγα για 14 μέρες, ανέφερε.

 

Είπε, ωστόσο, ότι παραμένει ο κίνδυνος λόγω του υπερπληθυσμού των Φυλακών και της διασποράς του ιού μέσω του προσωπικού των Φυλακών.  

Το ΚΥΠΕ προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών για να καταγράψει κάποια δήλωση σε σχέση με την κατάσταση σήμερα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό μέχρι αυτή την ώρα.

ΚΥΠΕ

Home