Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόρισμα Μεταξά: Το δίνουν στον Εισαγγελέα - Μέχρι πότε

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
12.02.2020 - 06:15

Πόρισμα Μεταξά: Το δίνουν στον Εισαγγελέα - Μέχρι πότε

Thumbnail
Τα επόμενα 24ωρα καθορίζουν τις τελικές θέσεις ανακριτών και Αρχής

Μετά από σχεδόν επτά μήνες ο Γενικός Εισαγγελέας παίρνει στα χέρια του το πόρισμα της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας για τις μαζικές δολοφονίες γυναικών για τις οποίες καταδικάστηκε σε ισόβια ο Ν. Μεταξάς. Όπως πληροφορείται η Offsite δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα το ογκοδέστατο πόρισμα να παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν η παράδοση του πορίσματος δεν γίνει σήμερα αυτό να συμβεί μέχρι την Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση η Αρχή θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις.

Μιλώντας στην Offsite, o πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ανδρέας Πασχαλίδης είπε ότι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και του πορίσματος από τον ίδιο, στις 30 Ιανουαρίου 2020 ο παρέδωσε στα υπόλοιπα μέλη της Αρχής το δικό του πόρισμα για μελέτη. Τα υπόλοιπα μέλη στη βάση της έκθεσης Πασχαλίδη και των άλλων πληροφοριών και στοιχείων κατέληξαν στις δικές τους επισημάνσεις. 

Στη συνεδρία της Τετάρτης θα τεθούν όλα στο τραπέζι και θα συζητηθούν τόσο το πόρισμα Πασχαλίδη, όσο και οι επισημάνσεις, εισηγήσεις των υπόλοιπων μελών. Δεν αποκλείεται τα μέλη της Επιτροπής να έχουν διαφωνίες με το πόρισμα Πασχαλίδη. Πάντως, όπως έγραψε η Offsite προέκυψαν διαφωνίες του κ. Πασχαλίδη με τα ευρήματα των τεσσάρων ποινικών ανακριτών.

Στα επόμενα 24ωρα, ο τελικός λόγος θα ανήκει στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα εξετάσει το πόρισμα Πασχαλίδη, τις εισηγήσεις των ανακριτών, αλλά και ολόκληρο το αποδεικτικό υλικό. Η έρευνα των ποινικών ανακριτών άρχισε τον Αύγουστο και μετά την παρέλευση τριών μηνών δόθηκε παράταση, άλλων τριών μηνών με συνέπεια η έρευνα να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Την έρευνα από την Αρχή Ισχυρισμων και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ζήτησε τον Μάϊο ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Διάσωση 60χρονου σε μονοπάτι της φύσης στο Τρόοδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Offsite Team -
26.06.2022 - 18:30

Διάσωση 60χρονου σε μονοπάτι της φύσης στο Τρόοδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την διαμετακομιδή του στο Νοσοκομείο, επιστρατεύτηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας - Δείτε το βίντεο

Διασώθηκε την Κυριακή (26/6), στις 2 και μισή το απόγευμα, 60χρονος ο οποίος περπατούσε με άλλα άτομα στο μονοπάτι της φύσης «ΚΑΝΝΑΟΥΡΕΣ» στο Τρόοδος, σύμφωνα με την ανάρτηση της Αστυνομίας Κύπρου.

Για την διαμετακομιδή του στο Νοσοκομείο, επιστρατεύτηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 60χρονος, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πόδι. Στο σημείο έσπευσαν μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Τροόδους, Πλατρών και Κακοπετριάς, καθώς και μέλη του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών, για παροχή βοήθειας. 

Λόγω του δύσβατου της περιοχής, αλλά και της επικινδυνότητας, επιστρατεύθηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο μετέβη στο σημείο όπου, αφού παρέλαβε τον τραυματία, τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Home