Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πώς βγαίνεις από καραντίνα την 10η αντί την 14η μέρα…

Offsite Team -
15.12.2020 - 08:37

Πώς βγαίνεις από καραντίνα την 10η αντί την 14η μέρα…

Thumbnail
Νέες επικαιροποιημένες οδηγίες

Για τις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες που ισχύουν για κρούσματα, στενές επαφές και καραντίνα κοινοποίησε το Υπουργείο Υγείας. 

Σημαντική αλλαγή προκύπτει για το διάστημα που μένει καραντίνα ένα κρούσμα ή μια στενή επαφή. Αυτό που αλλάζει είναι ότι υπό προϋποθέσεις κάποιος θα μπορεί να βγει από την καραντίνα την 10η μέρα αντί την 14η. Για το την αλλαγή σας ενημέρωσε από τις 11 Νοεμβρίου η offsite. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: Έχεις κορωνοϊό; Δεν θα μένεις 14 μέρες καραντίνα - Τι αλλάζει

Τι αναφέρει στις επικαιροποιημένες οδηγίες το Υπ. Υγείας

Η διαδικασία κοινωνικής απομόνωσης διαρκεί 14 μέρες, αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις τερματισμού της καραντίνας πριν από τις 14 μέρες. Αυτό συμβαίνει όταν ένας αρνητικός έλεγχος RT-PCR την 10η ημέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακοπή της καραντίνας νωρίτερα από τις συνιστώμενες 14 ημέρες καθότι μελέτες υποστηρίζουν από επιδημιολογικής σκοπιάς την ίδια σχεδόν αποτελεσματικότητα και με τις 2 στρατηγικές.

Ωστόσο, η πρόωρη απελευθέρωση από την καραντίνα πρέπει να αξιολογείται κατά περίπτωση για επαφές που εργάζονται με ευάλωτους πληθυσμούς ή επαφές σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, όπως εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης, φυλακές, κέντρα κράτησης και κράτησης μεταναστών και προσφύγων. Όλα τα άτομα που αποτελούν στενές επαφές και απελευθερώνονται νωρίς από την καραντίνα θα πρέπει να τυγχάνουν λεπτομερούς ενημέρωσης ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά έως ότου περάσει το σύνολο των 14 ημερών από την έκθεση, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των συμπτωμάτων, του περιορισμού των κοινωνικών επαφών και της χρήσης μάσκας.

 

Home