Πως θα ξαναμπούν στην αστυνομία οι 100 και όσοι αντέδρασαν

Πως θα ξαναμπούν στην αστυνομία οι 100 και όσοι αντέδρασαν

Στην Αστυνομία συνεχίζεται ένας «πυρετός» διεργασιών - 600 κενες θέσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H ακύρωση προσλήψεων στο Αστυνομικό Σώμα 100 αστυνομικών (75 αστυνομικών και 25 πυροσβεστών)  μετά από προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο προκάλεσε αναστάτωση στο Αρχηγείο.

Mετά από σχεδόν 20 μέρες το θέμα «ξεφούσκωσε», αλλά στην Αστυνομία συνεχίζεται ένας «πυρετός» διεργασιών με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό. 

Παίρνοντας τα πράγματά με τη σειρά,,οι 100 αστυνομικοί  λίγες μέρες μετά την απόφαση, συνέχιζαν να πηγαίνουν στην εργασία τους. Ωστόσο, απολύθηκαν στη βάση και της απόφασης του Ανωτάτου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ακολούθως έγινε μπαράζ συσκέψεων Αρχηγείου - Νομικής Υπηρεσίας, όπου βρέθηκε η «χρυσή τομή».

Η άκυρη διαδικασία θα επαναληφθεί από το σημείο που κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι έπασχε.

Στις εξετάσεις θα συμμετάσχουν τόσο οι 100, όσο και αυτοί που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η  διαδικασία με βάση τη δικαστική απόφαση δεν θα επαναληφθεί εξ’ ολοκλήρου, αλλά από το σημείο των αθλητικών γυμνασίων και  των ψυχομετρικών  τεστ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τι γίνεται με άλλες προσλήψεις.

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση του Ανωτάτου, «πάγωσαν» όλες οι διαδικασίες προσλήψεων και όχι μόνο.Ήδη, βρισκόταν σε ισχύ η διαδικασία πρόσληψης ακόμα 350 αστυνομικών.

 Όπως πληροφορούμαστε,στο «άψε - σβήσε» ετοιμάστηκε τροποποιητικό νομοσχέδιο που αφορά το θέμα προσλήψεων, εξετάσεων και άλλων συναφών διαδικασιών στην Αστυνομία. Το εν λόγω νομοσχέδιο εστάλη και στο Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου με σκοπό να το μελετήσει.

Λίαν συντόμως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή για να εξεταστεί από την Επιτροπή Νομικών για να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στελιος Παπαθεοδώρου θέλει ακόμα και χθες το όλο ζήτημα να τελειώσει αφού υπάρχουν τρομερά κενά στην Αστυνομία που για να καλυφθούν απαιτούν την ενίσχυση με 600. αστυνομικούς. 

Home