Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο; Η απάντηση Υπ.Υγείας

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο; Η απάντηση Υπ.Υγείας

Πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε ιδιωτικό όχημα και πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα ΜΜΜ;

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις πολιτών οι οποίες προκύπτουν λόγω των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής δίνει το Υπουργείο Υγείας. 

>>> ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, οι οποίες θα είναι περιορισμένες αφού θα πρέπει πλέον να δίνεται άδεια μετά την αποστολή SMS, προκύπτει το ερώτημα «Πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε ιδιωτικό όχημα;»

Όπως εξηγεί το Υπουργείο Υγείας, στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας.

Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, περιλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Για σκοπούς εργασίας και σε περίπτωση που το ιδιωτικό όχημα είναι χωρητικότητας κάτω των πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα ΜΜΜ;

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί, κτλ) καθορίζεται με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.

Home