Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσα άτομα θα λάβουν την 3η δόση σήμερα

Offsite Team -
03.09.2021

Πόσα άτομα θα λάβουν την 3η δόση σήμερα

Ξεκίνησε η χορήγηση 3ης δόση στους οίκους ευγηρίας

Εκατόν εξήντα δύο άτομα που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας αναμένεται να εμβολιαστούν σήμερα, Παρασκευή με την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η ενισχυτική δόση θα χορηγηθεί σε 90 άτομα στη Λάρνακα, σε 30 άτομα στη Λευκωσία και σε 42 άτομα στην Πάφο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Σήμερα ξεκινήσαμε για την τρίτη δόση και σήμερα θα λάβουν αυτή την τρίτη δόση 162 άτομα σε οίκους ευγηρίας. Στη Λάρνακα 90, στη Λευκωσία 30 και στην Πάφο 42», δήλωσε η κα. Γιαννάκη. Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τις 8.30 το πρωί και θα συνεχιστεί έως το μεσημέρι.

Εξήγησε δε, ότι τις επόμενες ημέρες η χορήγηση της τρίτης δόσης θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος που εκπονείται από την αρμόδια ομάδα του Υπουργείου Υγείας.

«Προχωρούμε πολύ δυναμικά, εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο κι επίσης θέλουμε οι στόχοι του Υπουργού Υγείας να υλοποιηθούν», δήλωσε η Χριστίνα Γιαννάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες την έναρξη χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών, σε διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι μέχρι σήμερα το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ανέρχεται στο 78,8%, ενώ ποσοστό 74,5% ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος walk -in έχει ανέλθει σε 47.000, σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες 16-17 το ποσοστό που έχει λάβει την πρώτη δόση ανέρχεται στο 36,8% ή περίπου 7.000 άτομα. Περίπου 7.000 είναι οι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και στις ηλικίες 12-15.

«Ήταν ένας στόχος του Υπουργού Υγείας να φθάσουμε στο τέλος του Αυγούστου, γύρω στο 80%. Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στο 79%», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home