Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσα ευρώ το κιλό, πάει το Αγρινό στην Μαύρη Αγορά (ρεπορτάζ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
06.10.2021

Πόσα ευρώ το κιλό, πάει το Αγρινό στην Μαύρη Αγορά (ρεπορτάζ)

Μοσχοπωλούν αγρινά, λαγούς & αμπελοπούλια οι λαθροθήρες (ΤΙΜΕΣ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η λαθροθηρία είναι ένα πολύ σοβαρό  αδίκημα που απασχολεί πολύ έντονα την Υπηρεσία Θήρας, αλλά και τα Δικαστήρια. Την Τρίτη αποκαλύφθηκε υπόθεση λαθροκυνηγίου αγρινών με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών προσώπων. Η Offsite έψαξε περισσότερα για το θέμα και όπως πληροφορούμαστε, το προστατευόμενο τετράποδο μοσχοπωλείται και κοστίζει πάνω από 40 ευρώ το κιλό.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Offsite εξασφάλισε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το αγρινό πωλείται με το κιλό σε πολύ κλειστούς κύκλους για να αποφευχθεί η τσιμπίδα του νόμου. Πέραν της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε την Τρίτη, αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι και στο παρελθόν προέκυψε λαθραίο κυνήγι αγρινών.

Η Υπηρεσία Θήρας δρα εξωδίκως επιβάλλοντας πρόστιμα τα οποία ανέρχονται έως και σε 40.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το αδίκημα αφορά παράνομη θανάτωση αγρινού, ενώ  αναλόγως της υπόθεσης οι ύποπτοι οδηγούνται στο Δικαστήριο. Χαρακτηριστικά, την Τρίτη οι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό διήμερη κράτηση.

Πέραν των αγρινών, το λαθροκυνήγι αφορά και τους λαγούς. Εδώ και εάν μοσχοπωλούνται τα γοργοπόδαρα ζώα. Όπως μαθαίνουμε ένας σκοτωμένος λαγός βγαίνει στην αγορά για 50-70 ευρώ και ένας ζωντανός για 100 ευρώ. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις βγαίνουν για πώληση ζωντανοί λαγοί. Η Υπηρεσία Θήρας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αποτρέψει το λαθροκυνήγι λαγών. Σημειώνεται ότι το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου 2021.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Χρυσές δουλειές με αμπελοπούλια

Όπως μαθαίνουμε γίνονται «χρυσές δουλειές» και με τα αμπελοπούλια. Τα προστατευόμενα πουλιά πωλούνται ανά δωδεκάδα στην τιμή των 60 ευρώ. Το πρόβλημα είναι ολόχρονο γι αυτό η Υπηρεσία Θήρας είναι πανέτοιμη για δράση. Σημειώνεται ότι η πώληση λαγών και αμπελοπουλιών σε εστιατόρια είναι παράνομη.

 

Home