Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσα κοστίζει ένα απλό ποδήλατο για την πόλη (Έρευνα - Τιμές)

Offsite Team -
22.10.2021

Πόσα κοστίζει ένα απλό ποδήλατο για την πόλη (Έρευνα - Τιμές)

Thumbnail
200 ευρώ η επιχορήγηση που έρχεται - Πόσα θα πληρώσεις για ποδήλατα πόλης, βουνού και δρόμου

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον ανάμεσα στο κόσμο μετά και την εξαγγελία της κυβέρνησης αναφορικά με χορηγία 200 ευρώ για αγορά νέου ποδηλάτου. Η πλατφόρμα για αιτήσεις θα ανοίξει την Δευτέρα 1/11 στις 9:00 το πρωί. ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ήμερες, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Κινήτρων για Αγορά Καινούριου Ποδηλάτου για την περίοδο 2021-2023.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο θα αφορά Κύπριους, Ευρωπαίους και πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία και είναι άνω των 18 ετών.

Όσο αφορά τα ποδήλατα που θα εμπίπτουν στο σχέδιο αυτά θα είναι, Ποδήλατα Πόλης (City Bikes), Ποδήλατα Δρόμου (Road Bikes), Ποδήλατα Ορεινής (Mountain Bikes) και Ποδήλατα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ).

Το ύψος της επιδότησης

Το ύψος της επιδότησης για τα ποδήλατα Πόλης, Δρόμου και Ορεινής, το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €200, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €1000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ όσον αφορά τα ποδήλατα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €800, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο, με οροφή τα €4000, καθώς όπως ανέφερε η αξία ενός ποδηλάτου για  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) είναι τετραπλάσια από τα συμβατικά.

Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας και ώρας υποβολής τους και τον Δεκέμβριο θα γίνει η κατάθεση των χρημάτων στους δικαιούχους.

Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που ένα ποδήλατο κοστίζει 200 ευρώ τότε θα μπορεί να επιδοτηθεί στα 100%, δηλαδή στην ουσία δεν κοστίσει τίποτα στον καταναλωτή.

Ποδήλατα για όλα τα γούστα

Με μια γρήγορη έρευνα αγοράς που έκανε η Offsite προκύπτει ότι πωλούνται ποδήλατα για όλα τα «γούστα», από 250 ευρώ μέχρι και 5 χιλιάδες εύρω.

Όπως προκύπτει οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν ένα μέσο ποδήλατο πόλης από 250 ευρώ μέχρι και 500. 

Όσον αφορά τα πιο επαγγελματικά ποδήλατα, για ποιο απαιτητικές διαδρομές και μεγαλύτερες αποστάσεις σε δρόμους, οι τιμές ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 5 χιλιάδες ευρώ.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα ποδήλατα βουνού που διαθέτουν πιο χονδρούς τροχούς. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσικά και σε δρόμους. Οι τιμές για τα ποδήλατα βουνού ξεκινούν από 350 ευρώ και φτάνουν περίπου μέχρι και 4,5 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος όσο αφορά τα προστατευτικά κράνη οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στην αγορά τιμές από 30 ευρώ μέχρι και 250.

Με βάση τις πιο πάνω τιμές, γίνεται αντιληπτό ότι είναι αρκετά καλό το ποσό των 200 ευρώ που θα δοθεί μέσω επιχορήγησης. Μπορεί κάποιος με ελάχιστα χρήματα να αποκτήσει το δικό το καινούργιο του ποδήλατο και να κάνει ένα βήμα για... νέο τρόπο ζωής. 

Home