Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσο καιρό μπορεί η Αστυνομία να έχει στα κρατητήρια τον Αζέρο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.10.2021 - 06:00

Πόσο καιρό μπορεί η Αστυνομία να έχει στα κρατητήρια τον Αζέρο

Εξασφαλίστηκε νέο οκταήμερο διάταγμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

«Μόνιμος κάτοικος» των αστυνομικών κρατητηρίων παραμένει από τις 27 Σεπτεβρίου 2021 ο 38χρονος Αζερος που συνελήφθη για φερόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κύπρο  έχοντας στην κατοχή του πιστόλι με σιγαστήρα.  Η υπόθεση απασχολεί έντονα τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και την Πρωθυπουργία του Ισραήλ.  Εξετάζεται κατά πόσον ο  Αζέρος ήταν απεσταλμένος από το Ιράν με στόχο τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Χθες Πέμπτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης του Αζέρου με συνέπεια όταν εκπνεύσει  να συμπληρώνονται αισίως 25 μέρες από τη σύλληψή του, άρα και ως κρατούμενος. Το ερώτημα είναι για πόσο διάστημα ένα πρόσωπο μπορεί να παραμένει στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με το νόμο η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίζει για περίοδο τριών μηνών διατάγματα κράτησης του Αζέρου που θα έχουν ισχύ έως και οκτώ μέρες το καθένα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με την εκπνοή των τριών μηνών, η περαιτέρω κράτηση του 38χρονου θα εξαρτηθεί από το Δικαστήριο το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη του.  Ένα από τα ενδεχόμενα είναι ο Αζέρος να παραμείνει υπό κράτηση όχι ως ύποπτος, αλλά ως υπόδικος νοουμένου ότι η υπόθεση θα λάβει επίσημα  τη δικαστική οδό..

Το νέο διάταγμα εξασφαλίστηκε για να εξεταστούν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν στην υπόθεση μετά και τη σύλληψη 27χρονου Πακιστανού στην Πάφο, φερόμενου συνεργού του ο  οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση μετά από τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Αζέρου αφού βρέθηκαν πολλές κλήσεις στο τηλέφωνο του 27χρονου. Παράλληλα, σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Πακιστανός φέρεται να ήθελε να προμηθεύσει ρούχα ντελιβερά στον Αζέρο κατόπιν εντολών του τελευταίου.

 

Home