Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν από Διοριστέων/Διορισίμων-Πίνακες

Offsite Team -
15.11.2021 - 06:00

Πόσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν από Διοριστέων/Διορισίμων-Πίνακες

Στοιχεία - Όλοι οι διορισμοί ανά ειδικότητα και βαθμίδα από 1/9/21 - 8/11/21

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Για ακόμη μια χρονιά ο κορωνοϊός αλλάζει τις ισορροπίες λειτουργίας των σχολείων. Η περσινή παράξενη χρονιά που τα σχολεία κατά διαστήματα ήταν κλειστά αποτελεί παρελθόν. Η φετινή που ήδη διανύουμε την φαίνεται να έχει μεν κοινά με τις προηγούμενες χρονιές ωστόσο τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, δηλαδή τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. 

Παρά τις μεγάλες αλλαγές που παρατηρούνται στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, αυτό που δεν άλλαξε ήταν η διαδικασία πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Μάλιστα τους τελευταίες μήνες γίνονται περισσότεροι διορισμοί κυρίως για αντικαταστάσεις λόγω κρουσμάτων μεταξύ εκπαιδευτικών. 

Μάλιστα, από το περασμένο Σάββατο (13/11) ξεκίνησε το 15νθήμερο των εξετάσεων στις οποίες παρακάθονται 5001 εκπαιδευτικοί για το Νέο Σύστημα Διορισμών. Οι εν λόγω εξετάσεις πραγματοποιούνται κάθε 2 χρόνια και θα ολοκληρωθούν στις 28 Νοεμβρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ως γνωστόν,  η Εκπαιδευτική Υπηρεσία προχωρά σε προσλήψεις με ποσοστό 50% από τον πίνακα διοριστέων και 50% από τον πίνακα διορισίμων. 

Η Offsite εξασφάλισε αναλυτικά στοιχεία για τους διορισμούς που έγιναν μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και την 8η Νοεμβρίου 2021.

Αυτό που παρατηρείται είναι πως σε σύγκριση με πέρυσι (δεν ΕΔΩ αναλυτικά τις προσλήψεις από 1/9/20-1/3/21) οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών είναι λίγο περισσότερες.

Σε σχέση με τις προσλήψεις συμβασιούχων είναι επίσης περισσότερες φέτος, εκτός από αυτές που έγιναν από τον πίνακα διορισίμων που σε σύγκριση με πέρυσι είναι κατά 66 λιγότερες.

Συνολικά για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έγιναν οι εξής διορισμοί:

Α. Προσλήψεις μόνιμων

  • 186 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διοριστέων
  • 151 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διορισίμων
  • 30 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα αναπήρων διοριστέων
  • Καμία πρόσληψη από τον πίνακα αναπήρων διορισίμων

Β. Προσλήψεις συμβασιούχων

  • 799 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διοριστέων
  • 530 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διορισίμων
  • 25 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα αναπήρων διοριστέων
  • 3 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα αναπήρων διορισίμων
  • 7 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διοριστέων για το Ριζοκάρπασο
  • 24 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα συζύγων Ελλαδιτών αξιωματούχων

Στον πιο κάτω πίνακα μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά τους διορισμούς από Διοριστέων και Διορισίμων στην Δημοτική, Προδημοτική, Ειδική Εκπαίδευση, Μέση Γενική και Μέση τεχνική Εκπαίδευση.

1

Διορισμοί ανά ειδικότητα

Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε τους διορισμούς ανά ειδικότητα, για την Δημοτική, την Μέση και την Μέση Τεχνική Εκπαίδευση.

Στους πίνακες καταγράφεται αναλυτικά πόσοι διορίστηκαν κατά την φετινή σχολική χρονιά (μέχρι 8/11) ανά ειδικότητα τόσο από τον κατάλογο διοριστέων όσο και από τον διορισίμων. Επιπλέον μπορείτε να δείτε πόσοι από αυτούς διορίστηκαν μόνιμοι και πόσοι με σύμβαση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1/9/21-8/11/21)

2

ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1/9/21-8/11/21)

3

ΜΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1/9/21-8/11/21)

4

Πέρασαν οι κανονισμοί για 300 αστυνομικούς Πράσινης Γραμμής

Offsite Team -
30.06.2022 - 20:48

Πέρασαν οι κανονισμοί για 300 αστυνομικούς Πράσινης Γραμμής

Τα καθήκοντα που θα εκτελούν οι «Πρασινοφρουροί»

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τους κανονισμούς για την πρόσληψη των 300 ειδικών συμβασιούχων αστυνομικών για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, μετά και την έγκριση του σχετικού νόμου στην προηγούμενη συνεδρία της Ολομέλειας.

Υπέρ των κανονισμών τάχθηκαν 22 βουλευτές και 12 εναντίον.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόντρες και αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας Κύπρου.

Ο αριθμός συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών που θα προσληφθούν ανέρχεται στους 300 και η εποπτεία τους θα ανατεθεί σε αστυνομικούς που κατέχουν τον βαθμό του λοχία.

Οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα προσλαμβάνονται για αρχική περίοδο υπηρεσίας διάρκειας 18 μηνών η οποία θα δύναται να ανανεωθεί μια φορά για περαιτέρω χρονική περίοδο δέκα μηνών.

Τα καθήκοντά τους θα περιορίζονται σε θέματα μετανάστευσης, δηλαδή στην επιτήρηση σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, στον έλεγχο παράτυπων μεταναστών και παράνομης εργοδότησης τους, στη μεταφορά και συνοδεία παράτυπων μεταναστών, στην περιφρούρηση και φύλαξη κέντρων υποδοχής ή φιλοξενίας αιτητών ασύλου ή χώρων κράτησης παράτυπων μεταναστών και στις διαδικασίες απέλασης παράτυπων μεταναστών.

Τα προσόντα πρόσληψης καθορίστηκαν κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν και εφαρμόζονται στην Εθνική Φρουρά για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ).

Η Βουλή απέρριψε με 12 ψήφους υπέρ και 22 εναντίον τροπολογία του Άριστου Δαμιανού εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, που είχε ως σκοπό τη διεύρυνση των προσόντων που πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι για πρόσληψη ως ειδικοί συμβασιούχοι αστυνομικοί με την προσθήκη της προϋπόθεσης της προηγούμενης επιτυχίας σε ψυχομετρική εξέταση, η οποία θα διεξάγεται στα πρότυπα που διεξάγονται οι ψυχομετρικές εξετάσεις για την πρόσληψη αστυνομικών και ειδικών αστυνομικών.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης τάχθηκε εναντίον της τροπολογίας αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση ζητά να προσλάβει επειγόντως τους ειδικούς αστυνομικούς αφού αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο θέμα η Κυπριακή Δημοκρατία. Παράλληλα είπε ότι ζητούν επιτακτικά την αλληλεγγύη της ΕΕ στο πρόβλημα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι επί της ουσία μπορεί να έχει βάση η τροπολογία, ωστόσο στην παρούσα φάση αντιμετωπίζεται ένα επείγον εθνικό πρόβλημα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι όσοι δεν θέλουν να γίνονται τα ψυχομετρικά τεστ θα πρέπει να παρακαλούν και να προσεύχονται να μην υπάρξει έστω και ένα ατυχές συμβάν γιατί θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου είπε ότι συμφωνεί ότι οι κανονισμοί είναι γραμμένοι εκβιαστικά, πρόχειροι και αφήνουν κενά, ωστόσο ανέφερε ότι δεν μας παίρνει ο χρόνος, η όλη ιστορία πρέπει να τελειώσει, αφού η Κύπρος έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ - Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης είπε ότι οι ειδικοί αστυνομικοί προσλαμβάνονται με τον τρόπο που προσλήφθηκαν οι 3000 ΣΥΟΠ χωρίς ψυχομετρικά τεστ. Ζήτησε γενικά να αφαιρεθούν τα ψυχομετρικά τεστ, αφού όπως είπε αφαιρούμε εργαλεία που δίνουμε στην Αστυνομία και στο τέλος δεν βρίσκουμε άκρη.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης, ανέφερε ότι τάσσεται εναντίον της τροπολογίας του ΑΚΕΛ αφού θα επιμηκύνει τη διαδικασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας του ΑΚΕΛ και εναντίον των κανονισμών, αναφέροντας ότι η πρόσληψη των αστυνομικών δεν θα κάνει τίποτε για να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση, αφού θα βρίσκονται ήδη στο έδαφος της ΚΔ. Είπε επίσης ότι όσοι τάσσονται υπέρ στο να οπλιστούν κάποιοι και να μπουν στην πράσινη γραμμή χωρίς ψυχομετρικά τεστ θα είναι υπεύθυνοι για όποιο επεισόδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε ότι θα πρέπει «να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ποιους δίνουμε όπλα».

Ο κ. Τορναρίτης αντέτεινε ότι θα υπάρχει ειδική εκπαίδευση πολλών εβδομάδων, ενώ σημείωσε ότι τα 18χρονα παιδιά μας τα στέλνουμε στρατό, οπλοφορούν και έρχονται ενώπιον πολλών κινδύνων.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home