Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πότε αναμένεται να «κτυπήσει» την Κύπρο η κακοκαιρία EVA

Offsite Team -
06.11.2022 - 11:20

Πότε αναμένεται να «κτυπήσει» την Κύπρο η κακοκαιρία EVA

Thumbnail
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία "EVA" και με κέντρο στο νότιο Ιόνιο, κινείται νοτιοανατολικά και εξασθενεί, ενώ αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της περιοχής, κυρίως από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες, κυρίως μέσες νεφώσεις, ωστόσο τοπικά θα αναπτυχθούν και χαμηλές νεφώσεις που είναι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, για να καταστούν σταδιακά αρχικά από τα δυτικά παράλια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

>>> Διαβάστε επίσης: «Κτυπάει» και την Κύπρο η κακοκαιρία EVA <<<

Απόψε, θα εμφανίζονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, που είναι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και στα ανατολικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Από το μεσημέρι όμως και μετά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καταιγίδες είναι δυνατόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ παροδικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, αρχικά κυρίως σε ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές και σταδιακά στα ορεινά και στο εσωτερικό. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Τετάρτη, και την Πέμπτη, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως σε ανατολικές και βορειοανατολικές παράλιες περιοχές, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε νότιες ορεινές περιοχές.  Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Πέμπτη, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως σε ανατολικές και βορειοανατολικές παράλιες περιοχές, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε νότιες ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

(ΚΥΠΕ)

Home