Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα πρόσβασης σε Πανεπιστήμια/Σχολές

Offsite Team -
13.07.2020

Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα πρόσβασης σε Πανεπιστήμια/Σχολές

Thumbnail
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ για τους μέσους όρους των βαθμολογιών

Περί τις 20 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πρόσβασης στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα.

Χθες το βράδυ η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε τις αρχικές βαθμολογίες για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020, οι οποίες αποστάληκαν στα σχολεία για σκοπούς απόλυσης των τελειόφοιτων μαθητών. Επιπρόσθετα, η Υπηρεσία Εξετάσεων ανακοίνωσε χθες το βράδυ και τους μέσους όρους των βαθμολογιών για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας , σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι γύρω στις 20 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας .

Ερωτηθείς αν τους προβληματίζει το γεγονός ότι και φέτος οι μέσοι όροι των βαθμολογιών,  εξακολουθούν να είναι χαμηλοί και κάτω από τη βάση παρά την μικρή άνοδο που παρουσιάζεται σε κάποια μαθήματα, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι σίγουρα σε σχέση με το μέσο όρο των περσινών Παγκυπρίων Εξετάσεων παρουσιάστηκε μια σχετική άνοδος των μέσων όρων των βαθμολογιών σε όλα τα μαθήματα πλην της φυσικής.

 

«Αν το δούμε από την αριθμητική πλευρά σίγουρα δεν είμαστε και ικανοποιημένοι με βάση τους μέσους όρους ανά μάθημα. Οι λόγοι ή οι παράγοντες όπου παρουσιάζονται τέτοιοι μέσοι όροι είναι γνωστοί , όπως παραδείγματος χάριν υπάρχουν μαθητές οι οποίοι ενδιαφέρονται απλά και μόνο για να περάσουν, να τελειώσουν δηλαδή το Λύκειο χωρίς να ενδιαφέρονται για το βαθμό, επομένως δεν καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες. Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν σίγουρα και ψηλοί βαθμοί στα γραπτά των Παγκύπριων Εξετάσεων και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μηδενίζουμε την προσπάθεια των τελειόφοιτων μαθητών μας», πρόσθεσε.  

Ανέφερε, τέλος, ότι μέσα από τα αποτελέσματα διαφάνηκε για ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, έτσι ώστε να ανέβουν οι μέσοι όροι .

ΚΥΠΕ

Home