Πότε ανοίγουν τα σχολεία…

Πότε ανοίγουν τα σχολεία…

Το πρόβλημα που προκύπτει με την στελέχωση με εκπαιδευτικούς - Στο φουλ οι μηχανές για τη νέα χρονιά

Σε περίοδο διακοπών βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των ηλικιών. 

Παρόλα αυτά οι μηχανές στις αρμόδιες υπηρεσίες δουλεύουν ήδη σε φουλ ρυθμούς με σκοπό να γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις για να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς. 

Ένα σοβαρό θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι η στελέχωση των σχολείων με δασκάλους και καθηγητές αφού παρά την συμφωνία εκπαιδευτικών οργανώσεων με την ΜΕΠΕΥ αλλά και ο πράσινο φως του Υπουργικού για το Σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης, αυτό δεν μπήκε ακόμα σε εφαρμογή αφού βρίσκεται ‘’κολλημένο’’ ακόμα στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πιέζουν για να πάει το συντομότερο στη Βουλή αλλά ο κίνδυνος να μην μπει τώρα τελικά σε εφαρμογή είναι ορατός αφού την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου είναι η τελευταία συνεδρία της Βουλής πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν είναι καθόλου εύκολο να προλάβει το συγκεκριμένο σχέδιο να πάει στη Βουλή για να ψηφιστεί.

Η εκπαιδευτική υπηρεσία σαφώς και θέλει να γνωρίζει τι ακριβώς να γίνει για να προβεί και στις κατάλληλες νέες προσλήψεις αφού αν το σχέδιο τεθεί τελικά σε εφαρμογή, αναμένεται ότι θα αποχωρήσει σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών. 

Όσον αφορά τα διάφορα προβλήματα που παρατηρούνται κάθε χρόνο με την έναρξη της νέας χρονιάς όπως εργοτάξια στα σχολεία, έλλειψη βιβλίων κτλ, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν και αυτό τον Σεπτέμβρη παρά τις προσπάθειες που θα καταβάλει το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα μόλις πριν από λίγες μέρες βγήκε στην επιφάνεια ακόμα ένα πρόβλημα και συγκεκριμένα η μη ύπαρξη ιατρείου στην πλειοψηφία των σχολείων. Το Υπ. Παιδείας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα. 

Ανοικτά παραμένουν διάφορα μέτωπα επίσης όπως π.χ. το θέμα με τις εξετάσεις τετραμήνων το οποίο αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα από τον Σεπτέμβρη. Το Υπουργείο ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά με τους καθηγητές και τους μαθητές όμως να συνεχίζουν να αντιδρούν.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Αφού γίνουν οι καθιερωμένες προετοιμασίες θα υποδεχτούν τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη μέρα για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα είναι η Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο κατ’ αυτή την μέρα ουσιαστικά θα γίνει ο διαχωρισμός σε τμήματα ενώ θα πάρουν και τα βιβλία τους. Όσον αφορά τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, η πρώτη μέρα στο σχολείο θα είναι η Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. 

 

Home