Πότε λήγει το ψηφιακό σας safepass

Πότε λήγει το ψηφιακό σας safepass

Δηλώσεις Κόκκινου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Γνωρίζετε τι θα γίνει όταν εκπνεύσει η χρονική διάρκεια του ψηφιακού σας safepass το οποίο βρίσκεται σε ισχύ για 12 μήνες από την ημερομηνία που ολοκληρώθηκε το εμβολιαστικό σας σχήμα (τα δυο εμβόλια);  Η Offsite έψαξε το θέμα και επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Υφυπουργός ρωτήθηκε τι θα γίνει μετά την παρέλευση των 12 μηνών που κατέχει κάποιος εμβολιασμένος πολίτης ψηφιακό safe pass. Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι πολύ δύσκολα θα μείνουν  με την εκπνοή των 12 μηνών χωρίς ψηφιακά safepass όσοι έκαναν δυο δόσεις εμβολίου.. Ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ο κ. Κόκκινος μάς ανέφερε ότι στο ψηφιακό safepass συμπεριλαμβάνεται ήδη η 3η δόση (Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργικό έλαβε απόφαση για να λάβουν την 3η δόση άτομα άνω των 60  ετών).

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο «στο αμέσως επόμενο διάστημα όλοι οι πολίτες ανάλογα με την ηλικία τους θα κληθούν να εμβολιαστούν για τρίτη φορά, πολύ προτού εκπνεύσει η ισχύς του safepass που κατέχουν (σχεδόν έξι μήνες προηγουμένως). 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι η πύλη εμβολιασμού λειτουργεί για τη διευθέτηση ραντεβού για την 1η και 3η δόση. Η 2η δόση καταχωρείται στην κάρτα εμβολιασμού όσων εμβολιαστούν για πρώτη φορά.

Σημειώνεται ότι safepass δικαιούνται και  όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης έξι μηνών (μετά τους έξι μήνες υποχρεούνται σε εμβολιασμό)  ή διενήργησαν μοριακό τεστ κορωνοϊού (pcr test)  η rapid test (τεστ αντιγόνου) με μέγιστη  διάρκεια 72 ώρες.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του την Παρασκευή στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κ. Κόκκινος τάχθηκε υπέρ  της εφαρμογής ψηφιακού ελέγχου των safe pass. Μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει πολύ εύκολα σε χώρους με μαζική παρουσία κόσμου όπως τα γήπεδα, τα Πανεπιστήμια και αλλού. Ο Υφυπουργός Κανοτομίας τόνισε ότι ο έλεγχος από τις Αρχές είναι πολύ απλός αφού: Τα ψηφιακά μηχανάκια που προμήθευσε σε διάφορους φορείς το Υφυπουργείο έχουν την ανάλογη τεχνογνωσία να καταδείξουν  ποιοι δικαιούνται safepass. Η πράσινη ένδειξη δείχνει τους εμβολιασμένους και τους νοσούντες. Η πορτοκαλί ένδειξη όσους υποβλήθηκαν σε αρνητικό pcr ή rapid test. Η κόκκινη ένδειξη ισοδυναμεί με μη κατοχή safe pass.  

Home