Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πότε θα επιλυθεί το τεχνικό πρόβλημα με την έκδοση διαβατηρίων

Offsite Team -
11.01.2020

Πότε θα επιλυθεί το τεχνικό πρόβλημα με την έκδοση διαβατηρίων

Thumbnail
Τι δήλωσε ο Υπ. Εσωτερικών για το θέμα

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιλυθεί το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σε σημερινές του δηλώσεις μετά από την ολοκλήρωση της Ημερίδας που διοργάνωσε το Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ότι  λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων, δεν θα δέχεται επί του παρόντος αιτήσεις για ταχεία έκδοση βιομετρικού διαβατηρίου, ο κ. Νουρής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα τεχνικό καθαρά πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε, «γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί».

 

«Θέλω να ελπίζω ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, αυτό το, -επαναλαμβάνω-, τεχνικό πρόβλημα που έχει υπάρξει θα επιλυθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς για ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις για ταχεία έκδοση βιομετρικού διαβατηρίου, ο κ. Νουρής είπε ότι είναι προφανές ότι όταν έχεις πρόβλημα με τις μηχανές εκτύπωσης για συγκεκριμένο λόγο δεν μπορείς να δεχτείς αυτή την στιγμή αιτήσεις για ταχεία εκτύπωση.

 

«Σήμερα είναι Σάββατο. Επαναλαμβάνω ότι από ό,τι έχω ενημερωθεί, αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε επίλυση του προβλήματος», συμπλήρωσε.  

 

Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

Αναφορικά με την Ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο το Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την ηγεσία της ΕΔΕΚ για την πρόσκληση να είναι σήμερα σε αυτή την Ημερίδα, την οποία θεωρεί, όπως είπε, εξαιρετικά σημαντική, είπε ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την φιλοσοφία της μεταρρύθμισης και να ενημερώσει για τα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης να προωθήσει στη Βουλή το σύνολο των νομοσχεδίων.  

«Θέλω να χαιρετίσω την θετική τοποθέτηση της ΕΔΕΚ έναντι της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αναγκαιότητα να υπάρξει αυτή η μεταρρύθμιση. Έχω καταγράψει κάποιους προβληματισμούς εκ μέρους της ΕΔΕΚ που είναι απόλυτα κατανοητοί. Αντιλαμβάνομαι ότι θα συνεχίσει και αυτή η συζήτηση στο επίπεδο της Βουλής. Παρά ταύτα αυτό το οποίο κρατώ σαν θετικό και από τις τοποθετήσεις των ηγετικών στελεχών αλλά και των φίλων εκπροσώπων της ΕΔΕΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ότι μέσα από τις τοποθετήσεις τους διαφάνηκε ξεκάθαρα και ο δικός τους προβληματισμός για την αναγκαιότητα να υπάρξει τάχιστα η ολοκλήρωση και ψήφιση αυτού του μεταρρυθμιστικού πακέτου που θα επιφέρει τη νέα τάξη πραγμάτων», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home