Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πότε θα λειτουργήσει το αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου

Offsite Team -
23.08.2019 - 20:10

Πότε θα λειτουργήσει το αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου

Thumbnail
Τι είπε η Υπ. Μεταφορών

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργήσει το αρχαιολογικό μουσείο Πάφου στο κτήριο του οποίου έγιναν εργασίες αναβάθμισης από το 2017, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Βασιλική Αναστασιάδου, που επισκέφθηκε σήμερα αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο της Πάφου.

Η καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του οφείλεται στην αναμονή για την παραλαβή από το εξωτερικό νέων προθηκών στις οποίες θα τοποθετηθούν οι αρχαιότητες.  Η κα. Αναστασιάδου εξέφρασε την ευαρέσκεια της για το αποτέλεσμα της κτιριολογικής αναβάθμισης του μουσείου Πάφου. Είπε ακόμη ότι όχι μόνο θα επανέλθουν όλες οι αρχαιότητες που εκθέτονταν πριν την ανακαίνιση αλλά θα προστεθούν και νέες.

Σε σχέση με τη γειτονική οικία επάρχου που έχει παραχωρηθεί στο τμήμα αρχαιοτήτων και την έντονη αντίδραση της τοπικής αρχής, που επίσης διεκδικούσε τον χώρο, η κ. Αναστασιάδου δεν σχολίασε.Επιπρόσθετα ανέφερε ότι υπάρχουν σχεδιασμοί από το τμήμα και για την ενοποίηση κάποιων χώρων εντός του Μουσείου και για την αξιοποίηση του αίθριου χώρου του Μουσείου .

Κληθείσα να σχολιάσει και το θέμα των ανακαλύψεων στο παραλιακό τεμάχιο της αρχιεπισκοπής στην Γεροσκήπου, η Υπουργός Μεταφορών είπε ότι στόχος είναι η διαφύλαξη του μνημείου το οποίο θα είναι και προσβάσιμο προς το κοινό. Όλα, κατέληξε, θα γίνουν συναινετικά και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες του τεμαχίου. 

Σημειώνεται πως η Υπουργός Μεταφορών,  Επικοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλική Αναστασιάδου, περιόδευσε σήμερα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η κ. Αναστασιάδου επισκέφτηκε το  Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αναβάθμισης του Μουσείου.

Στη συνέχεια, βρέθηκε στην περιοχή της Φάμπρικας, όπου και  ενημερώθηκε  για την εξέλιξη του έργου της ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων.

Αργότερα, έγινε ξενάγηση της Υπουργού στο εργαστήριο συντήρησης ψηφιδωτών στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νέας Πάφου.

Τέλος, η κ. Αναστασιάδου  ξεναγήθηκε στην Οικία Διονύσου και στην Οικία Αιώνα, ενώ ενημερώθηκε για τα έργα που διεξάγονται στον Αρχαιολογικό Χώρο Νέας Πάφου και το διαχειριστικό πρόγραμμα.  

Home