Που ανακαλύπτει νέες εστίες κρουσμάτων το Υπ. Υγείας -Πληροφορίες

Που ανακαλύπτει νέες εστίες κρουσμάτων το Υπ. Υγείας -Πληροφορίες


Λεπτομέρειες

Επισυνάπτεται δελτίο Τύπου σχετικά με τα σημερινά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν 13 κρούσματα. Μεγαλώνει το cluster του Εθνικού Άχνας αφού βρέθηκαν κρούσματα με συμπτώματα. Σε ιδιωτική εταιρία εμφανίστηκε πέμπτο κρούσμα, ενώ έξι άτομα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό αφού έφθασαν από Βέλγιο, Αίγυπτο, Γερμανία και Ισραήλ. 

6 x πτήσεις:

Τα 3 άτομα ήρθαν από το Βέλγιο στην Λάρνακα στις 25/9. Ένα άτομο από την Αίγυπτο στην Λάρνακα στις 25/9.

Ένα άτομο από την Γερμανία στην Λάρνακα στις 25/9.
Ένα άτομο από το Ισραήλ στην Λάρνακα στις 25/9.  

5 x ιδιωτική πρωτοβουλία:

Τα 3 άτομα είναι από το cluster του Εθνικού Άχνας. Οι 2 είναι ποδοσφαιριστές (ο ένας ανέφερε πονοκέφαλο) και ο 3ος είναι στέλεχος της ομάδας και ανέφερε πονόλαιμο. Το 4ο άτομο ανέφερε αδυναμία στις 22/9 οπότε και έκανε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Ανέπτυξε βήχα και έκανε ξανά εξέταση χθες. Το 5ο άτομο είναι εργαζόμενος στην εταιρεία όπου εντοπίστηκαν άλλα 5 άτομα και ανακοινώθηκαν στις 23/9 (μια Κύπρια και 4 Τσέχοι). Το σημερινό κρούσμα είχε κάνει την εξέταση στις 22/9 μαζί με τους άλλους εργαζόμενους με αρνητικό αποτέλεσμα. Στις 24/9 ανέπτυξε συμπτώματα και επανέλαβε την εξέταση. Το cluster έχει 6 άτομα.  

1 x παραπομπή από γιατρό: Πρόκειται για άτομο που είχε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.  

1 x Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Αφορά ηλικιωμένο άτομο με συμπτώματα.  

Το νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονται 14 άτομα, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.  

Home