Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η «EVA» - Κίτρινη προειδοποίηση

Offsite Team -
07.11.2022 - 07:00

Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η «EVA» - Κίτρινη προειδοποίηση

Iσχυρές καταιγίδες & χαλάζι - Δείτε LIVE την πορεία του καιρού

Το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία «EVA» και με κέντρο στο νότιο Ιόνιο, κινείται νοτιοανατολικά και εξασθενεί, ενώ αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της περιοχής, κυρίως από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σήμερα, αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Από το μεσημέρι όμως και μετά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καταιγίδες είναι δυνατόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ παροδικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Παράλληλα η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες. Συγκεκριμένα, τοπικές ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή ενώ η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανόν να πέσει και χαλάζι.

Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι και τις 8 το βράδυ.

1

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, αρχικά κυρίως σε ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές και αργότερα στα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως σε ανατολικές και βορειοανατολικές παράλιες περιοχές, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε νότιες ορεινές περιοχές, ειδικά την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Home