Που θα πάνε οι Κύπριοι 28/10 & Χριστούγεννα-Καλά σημάδια για 2022

Που θα πάνε οι Κύπριοι 28/10 & Χριστούγεννα-Καλά σημάδια για 2022

Ταξίδια/Τουρισμός: Πρώτες θετικές ενδείξεις για το 2022 - Δηλώσεις στην offsite on air (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος μετά από πέντε μήνες βγήκε από την κόκκινη κατηγορία του ECDC και είναι πλέον στην πορτοκαλί. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Offsite On Air» στην Digital TV, o Εκπρόσωπος Τύπου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Χάρης Παπαχαραλάμπους, η εξέλιξη αυτή για τον τουρισμό και ταξίδια, είναι θετική γιατί κάποιες χώρες είχαν περιορισμούς κυρίως για τον κόσμο που επιστρέφει στις χώρες τους και κάποιες άλλες είχαν καραντίνα ή άλλους περιορισμούς. Τώρα αίρονται αυτοί οι περιορισμοί και μπορεί ο κόσμος πιο εύκολα να ταξιδεύει στην Κύπρο ή να επιστρέψει στην πατρίδα του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με αποτέλεσμα η Κύπρος να γίνεται πιο ελκυστικός προορισμός. 

Ως εκ τούτου, θα δούμε κάποια διαφοροποίηση και είναι μία θετική εξέλιξη και στόχος θα πρέπει να είναι η πράσινη κατηγορία. «Θεωρώ πως μέρος όλης αυτής της διαφοροποίησης έχει ήδη υιοθετηθεί από τις αγορές, οι οποίες έχουν εξαλείψει τους περιορισμούς κατά την επιστροφή τουλάχιστον των εμβολιασμένων».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όσον αφορά τις αυξήσεις την φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο ο κ Παπαχαραλάμπους ανέφερε πως ο Οκτώβριος είναι αρκετά θετικός, ενώ από εκεί και πέραν πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί ο χειμώνας και υπάρχει και ένα ερωτηματικό όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των πτήσεων οι οποίες επηρεάζουν την προσέλκυση τουριστών. 

Τα πρώτα σημάδια για το 2022

Για το 2022, οι πρώτες ενδείξεις όπως ανέφερε ο κ Παπαχαραλάμπους, είναι αρκετά θετικές σύμφωνα των σημερινών δεδομένων και το γεγονός ότι πανδημία και κορωνοϊός θα συνεχίσει να μας επηρεάζει για αρκετό καιρό ακόμα.

Τι γίνεται με τους Βρετανούς τουρίστες 

Ο Σεπτέμβριος είχε δείξει κάποιες κρατήσεις, ενώ ο Οκτώβριος είναι καλύτερος σε κρατήσεις από Βρετανούς τουρίστες και όχι μόνο και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Ο κ Παπαχαραλάμπους ανέφερε επίσης, πως οι μήνες Δεκέμβριος με Φεβρουάριο φαίνεται πως τα νούμερα σε κρατήσεις θα είναι περιορισμένα, και από τον Μάρτιο και μετά ίσως υπάρξουν και νούμερα σε κρατήσεις όπως αυτά του 2019 όσο και από Βρετανούς όσο και από άλλες χώρες.

Σε ερώτηση εαν κερδίσαμε νέες αγορές μέσα από όλη αυτή την ιστορία, ανέφερε πως οι αγορές κινήθηκαν με βάση με το που μπορούν να ταξιδέψουν και στο ποιες χώρες ήταν «ευπρόσδεκτοι» σε σχέση με την πανδημία, είπε χαρακτηριστικά ο κ Παπαχαραλάμπους. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να πει κανείς πως έχουμε κερδίσει ή έχουμε χάσει κάποια συγκεκριμένη αγορά. 

Θα ταξιδέψουν οι Κύπριοι την αργία της 28ης Οκτωβρίου και Χριστούγεννα;

Θα υπάρξουν σίγουρα κάποια ταξίδια Κυπρίων όσον αφορά και την αργία 28ης Οκτωβρίου και για Χριστούγεννα σύμφωνα με τον κ Παπαχαραλάμπους, αλλά σε γενικές γραμμές τα νούμερα δεν θα είναι τα ίδια με αυτά που είχαμε πριν την πανδημία.

Καταληκτικά οι δημοφιλείς προορισμοί για τους Κύπριους σύμφωνα  με τον κ Παπαχαραλάμπους για αυτή την περίοδο, είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη ενώ κυρίως τα Χριστούγεννα  είναι η Βιέννη, η Πράγα, το Μόναχο, το Παρίσι αλλά και η Αγγλία που προσφέρεται για μικρές αποδράσεις. 

 Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Offsite On Air»:

Home