Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πραγματοποιήθηκαν 1000 «απελάσεις» αλλοδαπών στα κατεχόμενα

Offsite Team -
17.08.2022 - 20:15

Πραγματοποιήθηκαν 1000 «απελάσεις» αλλοδαπών στα κατεχόμενα

682.000 επιβάτες στα κατεχόμενα το Α' επτάμηνο του 2022

Τα κατεχόμενα «απέλασαν» 1000 άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε «παράνομες» υποθέσεις, ανέφερε ο «υπουργός εσωτερικών» Ζιγιά Όζτουρκλερ, ο οποίος είπε επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε ισχύ στα κατεχόμενα νέα «μεταναστευτική αμνηστία». 

Ο κ. Όζτουρκλερ είπε ότι «η νέα αμνηστία για τη μετανάστευση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες, θα είναι πιο περιεκτική με τη μορφή γενικής αμνηστίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την καταγραφή των ατόμων που βρίσκονται παράνομα στα κατεχόμενα». 

Ο κ. Όζτουργκλερ ανάφερε ακόμη ότι «από τη μία πλευρά, απελαύνουμε τους αλλοδαπούς που εμπλέκονται σε εγκλήματα. Από την άλλη πλευρά, εμποδίζουμε την είσοδο στη χώρα ανθρώπων που εμπλέκονται σε εγκλήματα στις χώρες τους. [Την ίδια στιγμή] συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ηλεκτρονική θεώρηση. Συμπληρωματικά, θεσπίζουμε μια γενική και ολοκληρωμένη αμνηστία για τη μετανάστευση. Θα ήθελα να εκφράσω την άποψη ότι οι αλλοδαποί που έχουν καταδικαστεί για κάποιο λόγο θα πρέπει να θεωρήσουν τη μεταναστευτική αμνηστία ως μια τελευταία ευκαιρία».

Αναφέροντας ότι θα ληφθούν σοβαρά μέτρα για τη λήψη των απαραίτητων «νομικών» μέτρων κατά των αλλοδαπών που απειλούν την ασφάλεια και την ειρήνη των κατεχομένων, ο «υπουργός εσωτερικών» πρόσθεσε ότι «έχω μηδενική ανοχή σε αυτό το θέμα. Αυτή η χώρα έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες. Αν θέλετε να μείνετε εδώ, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες. Σε συνεννόηση με τη γενική διεύθυνση αστυνομίας και δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τις εκθέσεις τους και στο πλαίσιο των εργασιών μας στο μεταναστευτικό μας σύστημα, διεξάγεται σοβαρή εργασία για το θέμα αυτό. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, μπορώ να πω ότι σχεδόν 1000 αλλοδαποί απελάθηκαν από τη χώρα».

ΚΥΠΕ

Home