Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΣΕΟΚ

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΣΕΟΚ

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, στη Λευκωσία, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΕΟΚ η συνέλευση έγινε παρουσία  της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλικής Ανασταστιάδου, της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, εκπρόσωπων των πολιτικών κομμάτων, της επαρχιακής διοίκησης, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπρόσωπους επιστημονικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπροσώπων των αντιπροσώπων των ανά επαρχία Συνδέσμων – μελών της ΟΣΕΟΚ και άλλων.

«Η Κυβέρνηση, δρα μονίμως με στόχο την αναζήτηση τρόπων εκσυγχρονισμού των διαδικασιών ανάθεσης και υλοποίησης των έργων, ώστε να διευκολύνει τους εργολήπτες και την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών, προκειμένου να  καταστεί η Κύπρος επιχειρηματικά καινοτόμα, ανταγωνιστική και εξωστρεφής», ανέφερε η κ. Αναστασιάδου στο χαιρετισμό της, τον οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ.

Σύμφωνα με την ίδια «οι δείκτες ρυθμού ανάπτυξης και παράλληλα η αυξημένη δραστηριότητα στο χώρο των επενδύσεων ακινήτων δείχνουν ότι οι προσπάθειες όλων μας, κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας έχουν επιτύχει στην αναζωογόνηση του τομέα».

Πέραν των όσων έργων έχουν ήδη δρομολογηθεί και εκτελούνται, το Υπουργείο «συνεχίζει και εντείνει την προσπάθεια του για όσο το δυνατόν πληρέστερη και ταχύτερη υλοποίηση των προϋπολογισμών και στα πλαίσια αυτά χρησιμοποιεί και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί νέες σύγχρονες μεθόδους υλοποίησης των έργων», είπε.

Από την πλευρά της, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι «ο κατασκευαστικός κλάδος αποτελούσε και αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της οικονομίας και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας μας».

Η κ. Αιμιλιανίδου έδωσε τα εύσημα στην ΟΣΕΟΚ για το έργο που επιτελεί στον τομέα της προώθησης της πρόληψης των κινδύνων στην εργασία και στη δημιουργία και καλλιέργεια νοοτροπίας ασφάλειας καθώς και στην αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στην εργασία.  «Ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, χωρίς κινδύνους για την υγεία είναι καθήκον όλων μας», είπε, μεταξύ άλλων.

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι «σύντομα θα υπάρξει και θετική κατάληξη στο θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σας σύμβασης» και ευχαρίστησε την ΟΣΕΟΚ «για την θετική σας προσέγγιση και συνεργασία».

Στην ομιλία του ο κ. Ρουσιάς τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ μιας μια πλατφόρμας με κοινή δράση, «με στόχο την αποτροπή της απώλειας ανθρώπινων ζωών ή της αρτιμέλειας των εργαζομένων μας, στο μεροκάματο». Σε αναφορά του στο Κυπριακό πρότεινε «προς τους συναδέλφους Τουρκοκύπριους, όπως οι οργανώσεις μας, αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία ενθάρρυνσης των δύο ηγετών για επανέναρξη των συνομιλιών για μια θετική κατάληξη». Επανέλαβε επίσης αίτημα της οργάνωσης όπως δοθεί η άδεια εργοδότησης αιτητών ασύλου και στον κατασκευαστικό τομέα.

Καταληκτικά, έγινε ολιγόλεπτη αναφορά στο πολύ σημαντικό θέμα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία από το Διευθυντή της Ομοσπονδίας  Φράγκο Προκοπά, ο οποίος έκανε έκκληση προς όλους να προσδώσουν μεγάλη σημασία στο θέμα και όλοι μαζί να δουλέψουμε για την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων. Ως ΟΣΕΟΚ είπε, θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για κοινές δράσεις με τις υπόλοιπες οργανώσεις και κυβερνητικούς φορείς και ταυτόχρονα θα ενταχθούμε ως εταίρος στην παγκόσμια εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), που στοχεύει σε μηδενικά ατυχήματα.

Home