Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 καταδικάζει η ΟΕΛΜΕΚ

Offsite Team -
15.07.2022 - 13:21

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 καταδικάζει η ΟΕΛΜΕΚ

Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή,

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ.

Σημειώνεται ότι "το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β' έδωσε προσχηματικά την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, και να πραγματώσει τα προδιαγεγραμμένα στρατηγικά και επεκτατικά της σχέδια".

Αναφέρεται ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, που οδήγησαν στη διαίρεση της πατρίδας μας και μαζί στο δράμα των αγνοουμένων, των χιλιάδων προσφύγων και νεκρών, των εγκλωβισμένων, μιας ανυπολόγιστης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής καταστροφής, αλλά και στο έγκλημα του εποικισμού.

Επισημαίνεται ότι η Κύπρος "εξακολουθεί να υφίσταται τις τραγικές επιπτώσεις της τουρκικής κατοχής. Τις μνήμες εκείνων των ημερών, όσο οδυνηρές κι αν είναι, οφείλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές, προκειμένου να μας βοηθήσουν στη συνέχιση του δύσκολου αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας".

Σήμερα, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σε συνθήκες Δημοκρατίας και απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία θα οδηγήσει στην επιστροφή των εκτοπισθέντων στις πατρογονικές τους εστίες καθώς, επίσης, και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home