Πριν πας διακοπές μην ξεχάσεις την αιμοδοσία!

Πριν πας διακοπές μην ξεχάσεις την αιμοδοσία!

Όλες οι πληροφορίες για τους σταθμούς αιμοδοσίας το καλοκαίρι

Η αιμοδοσία είναι ζωή, δωρεά αίματος και βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται. Είναι η μικρή εισφορά ενός εθελοντή που όμως έχει μεγάλη αξία σε κάποιον που την έχει ανάγκη. Τι γίνεται όμως κατά την καλοκαιρινή περίοδο στα κέντρα αιμοδοσίας; Καλύπτονται οι απαιτούμενες ανάγκες σε αίμα και ποια κέντρα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά; 

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο Σωκράτης Μενελάου, Αναπληρωτής Διευθυντής Κέντρου Αίματος “Οι ανάγκες παραμένουν το ίδιο ψηλές αλλά η ροή ελαττώνεται λόγω περιόδου. Ειδικότερα το καλοκαίρι οι αιμοδοσίες είναι λιγότερες σε αριθμό γιατι τα Λύκεια όπου γίνονται ορισμένες αιμοδοσίες είναι κλειστά, το κοινό παίρνει άδειες για διακοπές και στα στρατόπεδα εισέρχονται οι νεοσύλλεκτοι οπότε είναι δύσκολο να γίνουν αιμοδοσίες αυτή την περίοδο”. 

Παρόλα αυτά, το θέμα της καλοκαιρινής αιμοδοσίας αντιμετωπίζεται με μηνύματα που καλούν τον κόσμο να προσφέρει στα σταθερά κέντρα αιμοδοσίας που λειτουργούν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. 

Καλύπτονται όμως οι ανάγκες σε αίμα μέχρι στιγμής; 

Σύμφωνα με τον κ. Μενελάου, “οι ροές αίματος είναι σε καλό σημείο μέχρι στιγμής. Ωστόσο, δυστυχώς τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ανα πάσα στιγμή αφού εύκολα μπορεί να γίνει μείωση της ροής αίματος ή αύξηση στις ανάγκες λόγω κάποιου επείγοντος περιστατικού που μπορεί να προκύψει. Αρκετές είναι οι φορές που είδαμε περιπτώσεις όπου μέσα σε 48 ώρες λόγω έκτακτου περιστατικού να αλλάξει εντελώς το σκηνικό και να υπάρχει άμεση ανάγκη για αίμα. 

Γι’ αυτό πριν φύγεις για διακοπές μη ξεχάσεις να περάσεις από τα κέντρα αιμοδοσίας για να προσφέρεις: 

Λευκωσία - Σταθμός Αιμοδοσίας Έγκωμης: 7:30 - 20:00, Σάββατο 8:00 - 14:00

Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος, Ελ. Αμμόχωστος - Σταθμοί Αιμοδοσίας στα Γενικά Νοσοκομεία κάθε πόλης: 7:30 - 14:30 

Home