Προβλήματα για τους ψαράδες σε λιμανάκι Πάφου και Πέγειας

Προβλήματα για τους ψαράδες σε λιμανάκι Πάφου και Πέγειας

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις βάρκες τους οι επαγγελματίες ψαράδες, στα λιμανάκια Πάφου και Αγίου Γεωργίου Πέγειας λόγω της έντονης θαλασσοταραχής αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Λεωνίδου, Πρόεδρος του Σωματείου Παράκτιας Αλιείας Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λεωνίδου αναφέρθηκε στην είσοδο του λιμανιού της Κάτω Πάφου , στην ”μπούκα” του λιμανιού κατά την έκφραση των ψαράδων που αντιμετωπίζει πρόβλημα και χρειάζεται επιδιόρθωση για να μην μπαίνει το κύμα μέσα όταν έχει δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους , όπως είπε.  

Ακολούθως ο κ. Λεωνίδου αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρατηρούνται στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας με την πρώτη θαλασσοταραχή. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Επεσήμανε πως οι διαδικασίες για την επιδιόρθωση του αλιευτικού καταφυγίου βρίσκονται σε εξέλιξη. Δυστυχώς, σημείωσε, σε περιόδους έντονης θαλασσοταραχής , τα κύματα περνούν πάνω από τον κυματοθραύστη , καταλήγουν στη λεκάνη του λιμανιού, βγάζοντας και φύκια και προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις ζημιές στις βάρκες των ψαράδων .  

Στην Πάφο, συνέχισε ο κ. Λεωνίδου, δραστηριοποιούνται εξήντα επαγγελματίες ψαράδες και  σαράντα στην Πόλη Χρυσοχούς. Σημείωσε πως ο κλάδος τους χρειάζεται στήριξη για να μπορεί να επιβιώσει.

Ο κ. Λεωνίδου ευχαρίστησε τους επαγγελματίες ψαράδες που συμμετείχαν στο σχέδιο μερικής παύσης σε καιρό πανδημίας που βοήθησε πολύ, όπως εκτίμησε, το παράκτιο οικοσύστημα. 

Επίσης  ευχαρίστησε τους επαγγελματίες ψαράδες που ελευθερώνουν τα προστατευόμενα είδη από τον εγκλωβισμό τους στα δίχτυα τους, παρά τις ζημιές που προκαλούν στα δίχτυα τους.

ΚΥΠΕ

 

Home