Πρόδρομος: Aυτός ο λόγος που έκλεισαν τα σχολεία στη Λευκωσία

Πρόδρομος: Aυτός ο λόγος που έκλεισαν τα σχολεία στη Λευκωσία

Η θέση των γονέων

Την εξηγηση για ποιο λόγο έκλεισαν τα σχολεία μόνο στη Λευκωσία έδωσε την Τετάρτη το πρωί από τη συχνότητα του Τρίτου του ΡΙΚ ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου. Ο Υπουργός είπε ότι το γεγονός ότι ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού  εντοπίστηκε στη Λευκωσία αποφασίστηκε για λόγους δημόσιας υγείας να κλείσουν τα σχολεία στη Λευκωσία.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι η απόφαση ισχύει για τρεις ημέρες και αφορά την πλήρη αναστολή των εργασιών και η κατάσταση θα επαναξιολογείται. Ο Υπουργός ειπε ότι σε περίπτωση που στα υπόλοιπα σχολεία των άλλων επαρχιών μαθητές εμφανίσουν αδιαθεσία πρεπει να επικοινωνήσουν με τον αριθμό 1420. 

Όπως είπε, η Κυβερνηση μελέτησε καλά τα δεδομένα αλλά όπως είπε όλα είναι υπό μελέτη. Ο Υπουργός ανέφερε ότι υπό συζήτηση βρίσκεται και η μεταφορά με τα λεωφορεία και όλα εξετάζονται.

Πάντως εκπρόσωπος των Οργανωμένων Γονέων ανέφερε το πρωί της Τρίτης ότι το μέτρο είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά υποστήριξε ότι έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία σε παγκύπρια κλίμακα και όχι μόνο στη Λευκωσία. Όπως υποστηρίχθηκε υπάρχουν πληροφορίες ότι  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκπαιδευτικοί ακόμα και συγγενείς είχαν επαφές με το ύποπτο κρούσμα στη Λευκωσία.  

Home