Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόδρομος:Άλλαξε την ώρα των εξετάσεων λόγω απεργίας

Offsite Team -
21.01.2023 - 13:43

Πρόδρομος:Άλλαξε την ώρα των εξετάσεων λόγω απεργίας

Η εξαγγελθείσα απεργία προκαλεί εντύπωση και κάποιο προβληματισμό

‘Αλλαξε την ώρα εξέτασης των  Εξετάσεων το Υπουργείο Παιδείας ώστε να ολοκληρωθούν νωρίτερα και να μην συμπέσουν με την εξαγγελία απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση τού το Υπουργείο Παιδείας τόνισε ότι τυχόν απεργία θα επηρέαζε γραπτές εξετάσεις σε λύκεια, καθώς και το πρόγραμμα των γυμνασίων. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει προσχωρήσει σε αλλαγές στο ωράριο της γραπτής αξιολόγησης που θα ελάμβανε χώρα εκείνη την ώρα ούτως ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές/-τριες και αυτή να έχει ολοκληρωθεί την ώρα της απεργίας. 

>>>>Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΝ: Ερευνά 3 σχολεία γιατί άφησαν τους μαθητές να φύγουν<<<<

Όσον αφορά τη λειτουργία των γυμνασίων, αυτή θα πρέπει να τερματισθεί αναπόφευκτα την ώρα της έναρξης της απεργίας, στις 12 το μεσημέρι και ως εκ τούτου οι μαθητές/-τριες θα σχολάσουν νωρίτερα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, «θα ήθελα να παρατηρήσω προσωπικά ότι η εξαγγελθείσα απεργία προκαλεί εντύπωση και κάποιο προβληματισμό. Φυσικά δεν χωρά συζήτηση και είναι αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα των εργαζόμενων να έχουν διεκδικήσεις και να προχωρούν, αν χρειάζεται, ακόμα και σε απεργία». 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «με δεδομένη αυτή τη θέση αρχών, εξακολουθεί πάντως να είναι παράδοξο ότι ακούμε σήμερα να διεκδικείται η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών, η ΑΤΑ, από μια κυβέρνηση η οποία την έχει ήδη αποκαταστήσει -έστω και εν μέρει- αφού η προηγούμενη διακυβέρνηση είχε αναγκαστεί να την καταργήσει και εξακολουθούν να γίνονται συνεννοήσεις για τη διεύρυνση της».

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι «ακόμα περισσότερο δημιουργείται απορία πώς δέκα μόλις μέρες πριν τις εκλογές γίνεται μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση μέσω απεργίας. Όπως ακριβώς το έθεσε προχτές και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τίθεται το ερώτημα: Σε ποιόν ασκείται πίεση με μια τέτοια απεργία;

Home