Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προδρόμου: Δεν αληθεύει ότι παρατηρήθηκαν αλυσίδες κρουσμάτων

Offsite Team -
10.02.2022 - 17:12

Προδρόμου: Δεν αληθεύει ότι παρατηρήθηκαν αλυσίδες κρουσμάτων

Απάντησε για τις αντιδράσεις για το test to stay - Όσα ανέφερε στην Offsite on air

Για το θέμα του μέτρου test to stay στα σχολεία μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Offsite on air ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις φωνές εκπαιδευτικών που εντείνονται για αυξημένα κρούσματα, για αλυσίδες κρουσμάτων δήλωσε ότι δεν είναι αυξημένα τα κρούσματα αλλά μιλάμε για στατιστικά στοιχεία.

Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως έχει δημοσιευθεί την Τετάρτη (9/2) η σύγκριση των κρουσμάτων προτού εφαρμοστεί το μέτρο του Test to stay και το μετά και έδειξε ότι έχουμε ένα ποσοστό θετικότητας στα σχολεία το οποίο είναι περίπου το ίδιο ή και ίσως χαμηλότερο, τις 11-12 μέρες που έγιναν αυτά τα τεστ.

«Άρα δεν αληθεύει το ότι παρατηρήθηκαν αλυσίδες κρουσμάτων ή έφτασαν κρούσματα στα σχολεία. Αυτό ήταν μια εισήγηση της Επιστημονικής Επιδημιολογικής Ομάδας το τεστ παραμονής και για την διατήρηση των επαφών μέσα στην παρακολούθηση του σχολείου», εξήγησε ο κ. Προδρόμου. 

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο βαθμός θετικότητας ήταν πολύ περιορισμένος και έκριναν ότι το συγκεκριμένο θα ήταν ωφέλιμο και έδειξε πως όντως είναι αφού αρκετά χιλιάδες παιδιά δεν έχασαν 1 εβδομάδα μαθημάτων είναι κάτι πολύτιμο.

Κλείνοντας τόνισε ότι, «αντιδράσεις έχουμε κάθε φορά που θα αλλάξει το παραμικρό, οτιδήποτε πάει να αλλάξει στις διαδικασίες που μπορεί να είναι για το καλύτερο πάντα ξινίζει, κάποιος θα σχολιάσει».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο υπουργός Παιδείας:

Home