Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προδρόμου: Τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης υγιεινής ζωής

Offsite Team -
08.02.2020 - 17:36

Προδρόμου: Τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης υγιεινής ζωής

Thumbnail
Όσα δήλωσε σε εκδήλωση για τον καρκίνο

Μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα Αγωγής Υγείας, που είναι στοχευμένα με κατάλληλο τρόπο, ενημερώνουμε και εκπαιδεύουμε τις νέες και τους νέους ώστε να υιοθετήσουν πιο υγιεινή συμπεριφορά και τρόπο ζωής, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου σε εκδήλωση με τίτλο «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο» κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν βραβεία σε μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον ομότιτλο διαγωνισμό.

Ο Υπουργός τόνισε πως  οι μαθητές και οι μαθήτριες και όλος ο υπέροχος κόσμος που σπουδάζει, μαθαίνει δημιουργεί και  αθλείται μπορεί να προσφέρει πολύ στην προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα του καρκίνου στη ρίζα του, μέσα από ενέργειες και συνήθειες για την πρόληψη.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε τη σημασία της πρόληψης και την ανάγκη συνολικής στρατηγικής όπου με απλό τρόπο και χωρίς μεγάλο κόστος, ενθαρρύνουμε την αλλαγή των συγκεκριμένων εκείνων ανθυγιεινών συνηθειών της καθημερινής ζωής μας, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση του καρκίνου. Αναφέρθηκε ακόμη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την τακτική φυσική άσκηση, σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή, την εγκατάλειψη επιβλαβών συνηθειών όπως το κάπνισμα ή η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ.

"Επιπλέον, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και στον τομέα ευρύτερα του Πολιτισμού, πιστεύουμε ότι μέσα από την ευρύτερη καλλιέργεια των νέων μας, μέσα από τη φιλαναγνωσία και τη λογοτεχνία, τη μουσική, τις εικαστικές και άλλες τέχνες, δημιουργούμε ανθρώπους με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και μεγαλύτερες ψυχικές αντιστάσεις, έτσι που να είναι συνειδητοποιημένοι και σχετικά με τη μάστιγα του καρκίνου", ανέφερε ο Υπουργός.

Τέλος συνεχάρη τα παιδιά για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, με στόχο, εκτός από την εγρήγορση και την κινητοποίηση των παιδιών για την αντιμετώπιση της νόσου, τον περιορισμό  και τυχόν προκαταλήψεων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το θέμα.

ΚΥΠΕ

 

Home