Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ γα test to stay: Δεν αποκλείουμε τη λήψη μέτρων

Offsite Team -
20.01.2022 - 10:50

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ γα test to stay: Δεν αποκλείουμε τη λήψη μέτρων

Thumbnail
Το 'Test to Stay' στα σχολεία συζητούν στα Συμβούλια τους ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσει διάφορα θέματα που απασχολούν την Οργάνωση και ένα από αυτά η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την εφαρμογή του "Test to Stay" στα σχολεία.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι όπως είπαν και στην σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας στο Υπουργείο Παιδείας, παρατηρούν μια ανομοιομορφία στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων εντός των σχολικών χώρων σε σχέση με ό,τι εφαρμόζεται έξω από τις σχολικές μονάδες.

 

«Δεν ικανοποιηθήκαμε από τα επιχειρήματα που μας είπαν, γιατί θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, και ούτω καθεξής», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα θα ενημερωθεί το Κεντρικό Συμβούλιο για αυτά που είπαμε. Να δούμε τι απόψεις, τι εισηγήσεις θα υπάρξουν για αυτό το ζήτημα».  

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι η θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν κανονικά με τη φυσική παρουσία και μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά πάνω απ΄ όλα με ασφάλεια και υγεία, και χωρίς εκπτώσεις σε θέματα υγείας.  

Υπάρχει ένα ζήτημα εδώ, ανέφερε, «πήραν μια απόφαση για τους μαθητές, οι οποίοι είναι στενές επαφές και μάλιστα ανεμβολίαστοι». «Εδώ είναι το ζήτημα που υπάρχει», πρόσθεσε.

Ενώ, σημείωσε, «λέει το υγειονομικό πρωτόκολλο ότι στενή επαφή ανεμβολίαστη, όποιος και αν είναι, είτε είναι μαθητής είτε είναι μεγάλος είτε μικρός, τίθεται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό μέχρι μια χρονική περίοδο, με αυτή την απόφαση λένε ότι ακυρώνουμε τον ορισμό της στενής επαφής μέσα στα σχολεία, αλλά όταν βγει έξω από το σχολείο ισχύει». «Τούτη την ανομοιομορφία στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων εμείς δεν μπορούμε να την καταλάβουμε», είπε.    

 

Για το θέμα αυτό της στενής επαφής, συνέχισε ο κ. Χατζησάββας, η θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι ότι, ό,τι ισχύει έξω από το σχολείο για την στενή επαφή σε ανεμβολίαστους, πρέπει να ισχύει και μέσα στο σχολείο.  

«Γιατί να το αλλάξουν τώρα; Να συνεχίσει, δηλαδή, να υφίσταται το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως το εφαρμόζουμε ως τώρα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε εμείς η στενή επαφή να κυκλοφορεί ελεύθερη μέσα στο σχολείο, αλλά μόλις φύγει από το σχολείο η ώρα 13.30-14.00, να πάει να μπει μέσα στο σπίτι του. Γιατί αυτή η διάκριση; Γιατί δεν αφήνει να πάει και σε καφετέριες που έχει 30 άτομα ή στο γήπεδο ή το ένα ή το άλλο, αφού θεωρούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος;», διερωτήθηκε.

«Αυτό είπαμε στη σύσκεψη της Δευτέρας. Αυτό θα ενημερωθεί το Κεντρικό και θα δούμε τι αποφάσεις θα υπάρχουν και σε συνεννόηση με τις άλλες οργανώσεις», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτοσκοπός τα μέτρα, «αλλά αν υπάρξει εισήγηση και πλειοψηφήσει, δεν αποκλείεται να πάμε και σε μέτρα».  

«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις», συμπλήρωσε.  

Εξάλλου, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις, πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕΔ.

ΚΥΠΕ

Home