Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Με μικροπροβλήματα άρχισε η τηλεκπαίδευση

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Με μικροπροβλήματα άρχισε η τηλεκπαίδευση

Πρόβλημα με τις ουρές στα μπλόκα και τα τεστ

Του Μίμη Χριστοφόρου

Με μικροπροβλήματα άρχισε η τελεκπαίδευση σήμερα για τους μαθητές Λυκείων σε Λεμεσό και Πάφο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ κ. Θέμη Πολυβίου με τον ο οποίο η Offsite επικοινώνησε.

Όπως μας είπε ο. Πολυβίου, πέραν του 50% των καθηγητών, χρησιμοποίησαν τα δικά τους μέσα για να γίνει η online εκπαίδευση ενώ παρουσιάστηκαν και προβλήματα όπως η έλλειψη μικροφώνων σε κάποια σχολεία ενώ άλλα σχολεία αν και αγόρασαν μικρόφωνα αυτά δεν λειτουργούσαν. Επίσης κάποιοι μαθητές δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα λόγω του κωδικού.

Επιπλέον σε κάποια σχολεία είχαν πρόβλημα με την σύνδεση στο διαδίκτυο, όμως υπάλληλος της ΑΤΗΚ επιδιόρθωσε το πρόβλημα. Χρειάζεται η ενίσχυση της απόδοσης του δικτύου σημείωσε. 

Οι ουρές στο δρόμο και τα τεστ

Ο κ. Πολυβίου μας δήλωσε ότι υπήρξε σοβαρό πρόβλημα το πρωί με τις ουρές στα μπλόκα στον αυτοκινητόδρομο από και προς Λεμεσό και Πάφο. Σημειώνουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι θα γίνει δειγματοληπτικά ο έλεγχος πλέον και όχι σε όλους σε μια προσπάθεια να υπάρξει αποσυμφόρηση. 

Επίσης ο κ. Πολυβίου μας ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί που έκαναν το τεστ, θα μάθουν το αποτέλεσμα σε 72 ώρες, έτσι δεν θα έχουν έτοιμα τα τεστ για την Τετάρτη. Είτε θα πρέπει να δοθεί παράταση, όπως μας ανέφερε είτε να δοθούν τα αποτελέσματα των τεστ πιο γρήγορα. 

Καταλήγοντας μας ανέφερε ότι η ουσία είναι ότι υπήρξαν κάποια μικρο-προβλήματα τα οποία χάρη στην έντονη προσπάθεια των συναδέλφων που χρησιμοποίησαν τα δικά τους μέσα και την αλληλοσυνεργασία μεταξύ τους κατάφεραν να τα ξεπεράσουν.

Home