Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ: Χαμός στα νοσοκομεία από τις ιώσεις

Offsite Team -
22.01.2019 - 12:00

Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ: Χαμός στα νοσοκομεία από τις ιώσεις

Thumbnail
Οι ιώσεις και γενικά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουν εκτοξευτεί στα ύψη

Χαμός επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια μας με τις ιώσεις και γενικά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, οι κλίνες να έχουν καλυφθεί ως επί το πλείστον γι αυτές τις ανάγκες και με τους γιατρούς να ψηλώνουν τα χέρια μη γνωρίζοντας τι θα πράξουν στην όλη αναδιοργάνωση που υπάρχει, δηλώνει στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας, επισημαίνοντας ότι "από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επηρεάζεται ολόκληρη η λειτουργία των νοσοκομείων μας".

"Εχουμε ιώσεις, πυρετούς, λοιμώξεις του αναπνευστικού. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Καταλαμβάνουν τις κλίνες οι ασθενείς που έχουν ιώσεις. Δεν υπάρχουν κλίνες και εκείνοι που θέλουν να πάρουν χημειοθεραπεία μένουν έξω...Και η ροή των ασθενών με τις ιώσεις είναι συνεχής".

Διαβάστε επίσης: ΓεΣΥ: Ικανοποιημένος ο ΟΑΥ από την ανταπόκριση γιατρών

Ο κ. Κούμας είπε ότι "τα πράγματα είναι δύσκολα, προσπαθούν και οι ιατροί και οι νοσηλευτές να τα βγάλουν πέρα αλλά όταν μπαίνεις σε ένα τμήμα πρώτων βοηθειών και είναι ουρά έξω, τα τρόλια με τους ασθενείς, ναι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα"

Σημειώνει ότι δεν είναι μόνο η έλλειψη κλινών αλλά και η υποστελέχωση όλων των τμημάτων σε όλα τα νοσοκομεία.

Η κατάσταση αυτή με τις ιώσεις, είπε, επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία και είναι γι αυτό που χρειάζεται σωστή οργάνωση υγείας, να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, ένα δυνατό σύστημα υγείας για τέτοιες κρίσεις, για να αντεπεξερχόμαστε.

"Ακούσαμε και το γελοίο να κάνουμε εξιτήρια για να υπάρχουν κενές κλίνες. Αυτό δεν είναι λύση. Ως γιατροί κάνουμε εκείνα που μπορούμε και πρέπει κάποιοι άλλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ζητάμε μια στήριξη, δεν μπορούν να τα αφήνουν στους γιατρούς να αποφασίζουν για όλα". πρόσθεσε.

Home