Προειδοποιεί με καταγγελίες η Αστυνομία για εκκλησιασμούς

Προειδοποιεί με καταγγελίες η Αστυνομία για εκκλησιασμούς

Απαγορεύεται η διέλευση σε εκκλησία - Σε ποιες περιπτώσεις γίνονται εξαιρέσεις

Αυτές τις Άγιες ημέρες είναι πλήρως κατανοητή, η επιθυμία και  η ανάγκη για εκκλησιασμό. Η φετινή χρονιά όμως είναι διαφορετική. Το φετινό Πάσχα καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε την ανάλογη ωριμότητα και να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. 

Λόγω του ότι, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια παρερμηνεία των διαταγμάτων σε σχέση με τον εκκλησιασμό των πιστών, καθίσταται σαφές, ότι απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<

Εξαίρεση, σύμφωνα με τα διατάγματα, αποτελεί ΜΟΝΟ η μετάβαση σε τελετές, κηδείες, γάμους, βαφτίσεις, από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.  

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και καθίσταται σαφές, ότι οι οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση. Κάνουμε έκκληση προς όλους, πιστούς και ιερείς για συνεργασία και πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. Η Αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει τις προσπάθειες και τους εντατικούς ελέγχους με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Tags
Home