Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προειδοποιήσεις Αστυνομίας για μέτρα στην αυριανή διαμαρτυρία

Offsite Team -
11.09.2020 - 10:37

Προειδοποιήσεις Αστυνομίας για μέτρα στην αυριανή διαμαρτυρία

Thumbnail
Τι αναφέρει η Αστυνομία

Με αφορμή την προγραμματιζόμενη διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, η Αστυνομία υπενθυμίζει και πληροφορεί το κοινό, για τις πρόνοιες των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη διεξαγωγή διαδηλώσεων και άλλων μαζικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με το Διάταγμα, ημερομηνίας 26 Αυγούστου 2020: 

«Απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που καθορίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες, τις οποίες εκδίδει το Υπουργείο Υγείας».

Όσον αφορά στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στο πιο πάνω Διάταγμα, οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν σε Δελτίο Τύπου 31 Αυγούστου 2020, είναι: 

«Σύμφωνα με τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο σειράς οδηγιών προς τους πολίτες για την προφύλαξή τους από τη νόσο COVID-19, τα άτομα που θα λάβουν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις υποχρεούνται να τηρούν τα πιο κάτω μέτρα:

  1. 1. Χρήση μάσκας από όλα τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στη διαδήλωση. 
  2. 2. Τήρηση μέτρων φυσικής αποστασιοποίησης μεταξύ των διαδηλωτών στο 1,5 μ.
  3. 3. Απαγορεύεται ο διαμοιρασμός φυλλαδίων/οποιωνδήποτε εγγράφων.
  4. 4. Απαγορεύεται η παρουσία πλανοδιοπωλών/περιπτέρων.
  5. 5. Ο διοργανωτής/φορέας που διοργανώνει τη διαδήλωση θα ενημερώνει την Αστυνομία Κύπρου σχετικά, θα ορίζει διοργανωτή (άτομο), ο οποίος θα συνομιλεί με την Αστυνομία Κύπρου και ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τη σωστή τήρηση των μέτρων στη διαδήλωση».

Με βάση τα πιο πάνω καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση, να συμμορφώνονται πλήρως με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Η Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για διευκόλυνση των διοργανωτών / συμμετεχόντων στην εκδήλωση, της τροχαίας κίνησης, καθώς και για αστυνόμευση της όλης εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι για σκοπούς διασφάλισης εφαρμογής των προνοιών του σχετικού Διατάγματος, η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα βιντεοσκοπείται.  

Home