Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόγραμμα ειδοποίησης για τσουνάμι μετά από σεισμό στην Κύπρο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.02.2022

Πρόγραμμα ειδοποίησης για τσουνάμι μετά από σεισμό στην Κύπρο

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες - Οι σκέψεις για το πρόγραμμα CoastWave της UNESCO

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Κύπρος αποτελεί ανέκαθεν σεισμογενή περιοχή. Τους τελευταίους μήνες ειδικά το νησί μας ταρακουνήθηκε αρκετές φορές. Με δεδομένο ότι είμαστε νησί, άρα το ενδεχόμενο να προκύψει τσουνάμι είναι υπαρκτό το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης θα εφαρμόσει και στην Κύπρο το πρόγραμμα CoastWave της UNESCO. 

Όπως μας λέχθηκε από αρμόδιες πηγές το εν λογω πρόγραμμα βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και θα εφαρμοστεί σε επιλεγμένη παραλιακή περιοχή της Κύπρου, Η εν λόγω παραλιακή περιοχή δεν εντοπίστηκε ακόμα, αφού πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή,η παραλιακή περιοχή να είναι μικρής έκτασης και διαχειρίσιμη. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει βοήθεια και συνεργασία από τις τοπικές Αρχές. Το σύστημα θα διαθέτει  αυτόματο εντοπισμό και ειδοποίησης σε περίπτωση εντοπισμού τσουνάμι.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πάντως, η σεισμολόγος Συλβάνα Πηλείδου μιλώντας στην Offsite, ανέφερε ότι λόγω της μορφολογίας της στην Κύπρο υπάρχει έντονη σεισμολογική δραστηριότητα, άρα και τσουνάμι. Η Κύπρος μπορεί να επηρεαστεί από τσουνάμι και από σεισμούς στην Ελλάδα και Ισραήλ. 

 

Home