Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προχωρούν τα έργα για τον δρόμο Πάφου - Πόλης (ΧΑΡΤΕΣ)

Offsite Team -
10.08.2022 - 14:46

Προχωρούν τα έργα για τον δρόμο Πάφου - Πόλης (ΧΑΡΤΕΣ)

Δείτε σχετικούς χάρτες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάφου- Πόλης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, ο οποίος επεσήμανε πως ήδη εκτελούνται χωματουργικές εργασίες σε μεγάλο τμήμα της πρώτης φάσης του έργου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως μετά το δεκαπενταύγουστο θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί γιατί, όπως είπε, ο "χρόνος προχωρά".

Επιπρόσθετα ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς είναι καθοριστικής σημασίας, διότι με την Α' Φάση της κατασκευής του δρόμου, μήκους  15 χιλιομέτρων, αναμένεται να ενωθεί το αεροδρόμιο της Πάφου και οι άλλες επαρχίες με την περιοχή. Επεσήμανε ωστόσο πως χρειάζεται και το υπόλοιπο Τμήμα ώστε ο αυτοκινητόδρομος να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς. Αναμένουμε συμπλήρωσε, να ξεκινήσει η διαδικασία και της Β Φάσης το συντομότερο δυνατό.   

Δείτε χάρτη της Α’ φάσης:

XAR1

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαχριστοφή, τα συμβόλαια για το έργο υπογράφηκαν την 13η Μαΐου 2021, μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες και προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 87 εκατομμύρια  ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Έχουν ήδη προηγηθεί από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο γεωλογικές μελέτες, γεωτρήσεις και λεπτομερής σχεδιασμός. Με βάση τα συμβόλαια η περίοδος εκτέλεσης του έργου Α φάση Αγία Μαρινούδα – Στρουμπί είναι 42 μήνες.   

Δείτε χάρτη με ολοκληρωμένο το έργο (31 χιλιόμετρα)

XAR2

Το έργο της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς θα παρέχει εξοικονόμηση χρόνου και ασφάλεια, κατέληξε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς .

Σημειώνεται ότι ως πρώτη φάση θα κατασκευαστεί δρόμος δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα  μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.  Θα κατασκευαστεί και τρίτη λωρίδα στις ανωφέρειες, σε μεγάλο μήκος του δρόμου, πάνω από 10 χιλιόμετρα, για να μπορούν να γίνονται προσπεράσματα. 

Σημειώνουμε ότι η Αγία Μαρινούδα όπως θα δείτε και πιο κάτω στον χάρτη είναι 8 περίπου χιλιόμετρα πριν τον κυκλικό κόμβο των Κονιών στην είσοδο της Πάφου, βόρεια του Αεροδρομίου Πάφου.

Από την Αγία Μαρινούδα θα ακολουθεί βόρεια πορεία ανατολικά της Μαραθούντας και της Τσάδας, δυτικά της Καλλέπειας και του Στρουμπιού και θα καταλήγει μετά το Στρουμπί στον υφιστάμενο δρόμο.

ΚΥΠΕ

Home