Προκήρυξη διαγωνισμού για νέες εγκαταστάσεις Α’Νηπιαγωγείου Πάφου

Προκήρυξη διαγωνισμού για νέες εγκαταστάσεις Α’Νηπιαγωγείου Πάφου

Για κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σήμερα, μέσω των Τεχνικών του Υπηρεσιών, στην προκήρυξη του Διαγωνισμού για την κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Α’ Νηπιαγωγείου Πάφου, το οποίο θα μεταφερθεί  από την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου σε διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Ν.Ι. Νικολαΐδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Η δημιουργία του νέου Α’ Νηπιαγωγείου σηματοδοτεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, μια σειρά αλυσιδωτών αλλαγών στην στέγαση των δημοσίων εκπαιδευτηρίων που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης, αφού στον χώρο που στεγάζεται σήμερα το Α’ Νηπιαγωγείο θα μεταφερθεί, όταν αυτό μεταστεγαστεί, το 7ο Δημοτικό Σχολείο  με την προσθήκη νέων αιθουσών, ενώ στο χώρο του 7ου  Δημοτικού θα στεγαστεί, επίσης με την προσθήκη νέων αιθουσών, το Νικολαΐδιο Γυμνάσιο το οποίο στεγάζεται σήμερα προσωρινά στο Λύκειο Κύκκου.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, βάσει των μελετών, το υφιστάμενο νεοκλασικό κτίριο θα διαρρυθμιστεί εσωτερικά και θα προστεθούν 4 νέες αίθουσες, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 850.000 ευρώ περίπου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον προσεχή Νοέμβριο και να ολοκληρωθούν σε διάστημα 9 μηνών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home