Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προς διδυμοποίηση ο Δήμος Πάφου με την πόλη Σιάν στην Κίνα

Offsite Team -
25.10.2022 - 14:05

Προς διδυμοποίηση ο Δήμος Πάφου με την πόλη Σιάν στην Κίνα

Για περαιτέρω σύσφιξη συνεργασίας συζήτησαν Πρέσβης Κίνας και Δήμαρχος Πάφου

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Λιού Γιαντάο, στο γραφείο του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη της στενής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με σχετικό ανακοίνωση, στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά σε διάφορα θέματα που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού και εκπαίδευσης με ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα των πανεπιστημιακών σχολών και περιφερειακού Κέντρου Καινοτομίας, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκε η διδυμοποίηση του Δήμου Πάφου με την πόλη Σιάν στην Κίνα.

Ο Δήμαρχος Πάφου επεξήγησε στον Πρέσβη τον στόχο του Δήμου Πάφου να καταστεί η πόλη περιφερειακό κέντρο ανώτερης εκπαίδευσης και καινοτομίας, προστίθεται ενώ αναφέρεται ότι συζητηθήκαν και τρόποι πιθανής συνεργασίας με αντίστοιχα ιδρύματα και επιχειρήσεις στην Κίνα.

Στη συνέχεια ο κ. Λιού με τη συνοδεία του επισκέφθηκαν το Πάρκο της Κίνας το οποίο δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από την Κινέζικη Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, σημειώνοντας την πρόθεση της Πρεσβείας να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση και αποκατάσταση των υποδομών.

Ο κ. Φαίδωνος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη ενώ από πλευράς του ο κ. Λιού πρόσφερε στον Δήμαρχο αναμνηστικό δώρο αγαλματίδιο ενός πολεμιστή, του στρατηγού Qin, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home