Πρόσκληση για εγγραφή γαλακτοκομικών προϊόντων σε κατάλογο UNESCO

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κοινότητες/δήμους, εταιρείες να συμμετάσχουν ως συναιτητές ή ως σχετικοί φορείς στην υποβολή αίτησης εγγραφής του χαλουμιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων (αναρής, τυριού φλαούνας, τυριού Ακανθούς, τραχανά, γιαουρτιού, χαλιτζιών) στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι διατροφικό στοιχείο με παγκύπρια εμβέλεια, και οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής UNESCO αναφέρουν ότι θα ήταν καλό να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς από κάθε γεωγραφική περιοχή της Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο με το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cyfoodmuseum@gmail.com ή στο τηλέφωνο 99295150.
 
Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει 3 στάδια. Στο πρώτο στάδιο, με τελική ημερομηνία την 22η Φεβρουαρίου 2019 θα πρέπει να υποβληθούν περιληπτικά στοιχεία, ενώ η τελική λεπτομερής αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019, μαζί με οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.
 
Εmail: cyfoodmuseum@gmail.com, Τηλέφωνα: 99059820, 99295150, Φαξ:
22770676, http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/