Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προσοχή: Ακατάλληλες προστευτικές μάσκες στην αγορά (ΦΩΤΟΣ)

Offsite Team -
19.06.2020

Προσοχή: Ακατάλληλες προστευτικές μάσκες στην αγορά (ΦΩΤΟΣ)

Thumbnail
Δείτε τις μάσκες

Προστατευτικές μάσκες που δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία κυκλοφόρησαν στην αγορά της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, επικίνδυνα προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) τα πιο κάτω προϊόντα είναι επικίνδυνα.

Μέσα Ατομικής Προστασίας

1. Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης. Αναφορά RAPEX: Έκθεση 25, Αρ. Ειδοποίησης Α12/00881/20

Το προϊόν φέρει σήμανση CE αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί ως προστατευτικός εξοπλισμός από Κοινοποιημένο Οργανισμό. Επιπλέον, η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 58%) και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο. Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας. Για το προϊόν πατήστε εδώ.

2. Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης. Αναφορά RAPEX: Έκθεση 25, Αρ. Ειδοποίησης INFO/0073/20

Το προϊόν φέρει σήμανση CE αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί ως προστατευτικός εξοπλισμός από Κοινοποιημένο Οργανισμό. Κατά συνέπεια, το προϊόν ενδέχεται να μην πληροί τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας. Για το προϊόν πατήστε εδώ.

ε

δδδ

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην Κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663.

Home