Προσοχή! Επέστρεψαν στις παραλίες του Πρωταρά οι μέδουσες (φωτο)

Προσοχή! Επέστρεψαν στις παραλίες του Πρωταρά οι μέδουσες (φωτο)

Αναστάτωση σε λουόμενους

Δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία οι μέδουσες αυτό το καλοκαίρι, καθώς εισέβαλαν και πάλι στις Παραλίες του Πρωταρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από λουόμενους στην περιοχή από τους οποίους εξασφαλίσαμε και σχετικές φωτογραφίες, στην προσπάθεια τους να απολαύσουν λίγη δροσιά ήρθα ξανά σε επαφή με τις μέδουσες με τους τραυματισμούς να μην λείπουν.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες μέδουσες είχαν εμφανιστεί ξανά στις παραλίες του Πρωταρά, πριν από περίπου 15 μέρες με τις τοπικές αρχές να προβαίνουν σε εκστρατεία απομάκρυνσης τους.

Οι μέδουσες Pelagia noctiluca θεωρείται το πιο συνηθισμένο είδος μέδουσας στη Μεσόγειο θάλασσα λόγω της ευρείας εξάπλωσης, της αφθονίας, της σημασίας που έχει στην τροφική αλυσίδα αλλά και της αρνητικής επίδρασης που έχει με τους λουόμενους.  

μεδουσα

 Σύμφωνα με μελέτες, η αύξηση του πληθυσμού τους είναι αποτέλεσμα κλιματικών συνθηκών, όπως είναι η αυξημένη θερμοκρασία και άλλοι σχετικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, που επικρατούν στην ανοιχτή θάλασσα και ευνοούν την αναπαραγωγή τους.  

Μάλιστα μετά την «άνθηση» του πληθυσμού που λαμβάνει χώρα στην ανοιχτή θάλασσα, μπορεί οι μέδουσες να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα προς τις ακτές. Η παρουσία ωστόσο των μεδουσών στις ακτές είναι παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες.

μεδουσας

 

Home