Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προσοχή! Κυκλοφορούν επικίνδυνες μάσκες στην αγορά (Φώτος)

Offsite Team -
12.06.2020 - 10:13

Προσοχή! Κυκλοφορούν επικίνδυνες μάσκες στην αγορά (Φώτος)

Thumbnail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Επικίνδυνος και ανυψωτήρας οχημάτων

Επικίνδυνα προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) τα προϊόντα στον πίνακα ΕΔΩ είναι επικίνδυνα.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην Κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 25827204, 22405663 ή 22405604.

μασκα

μασκα2

μασκα3

μασκα4

Ανυψωτήρας οχημάτων κινεζικής προέλευσης

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 23, Αρ. Ειδοποίησης Α12/00843/20

 

Ο μηχανισμός ασφάλειας και η κλειδαριά του προϊόντος μπορεί να αποτύχει προκαλώντας πτώση του ανυψωτήρα και να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Δεν υπάρχει προστασία των ευκάμπτων σωλήνων και προστασία από τη διασπορά του υδραυλικού υγρού.

Ο βραχίονας ανύψωσης και το είδος των αλυσίδων δεν διαθέτουν το κατάλληλο προστατευτικό στοιχείο. Κατά συνέπεια, τα πόδια ή \ τα χέρια του χρήστη μπορεί να παγιδευτούν και να προκληθούν τραυματισμοί.

Σε περίπτωση φθοράς των ευκάμπτων σωλήνων, το υγρό υψηλής πίεσης μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στον χειριστή. Ο ρυθμιστής πίεσης του προϊόντος και η βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης δεν λειτουργούν ορθά. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολική πίεση του υδραυλικού συστήματος, με αποτέλεσμα τη διαρροή του υδραυλικού ρευστού υπό υψηλή πίεση και να τραυματίσει το άτομο που χειρίζεται τον ανυψωτήρα ή άλλο παρευρισκόμενο πρόσωπο.

Ο φέρων μηχανισμός δεν είναι αρκετά σταθερός. Κατά συνέπεια, κατά την κάθοδο του ανυψωτήρα, αυτός μπορεί να μετακινηθεί και να προκαλέσει συνεπακόλουθη μετακίνηση του οχήματος με αποτέλεσμα πιθανό τραυματισμό στα άτομα που βρίσκονται κοντά στο όχημα.

Επιπλέον, δεν υπάρχει μηχανισμός περιορισμού της ταχύτητας καθόδου του ανυψωτήρα με αποτέλεσμα τον πιθανό τραυματισμό προσώπου που δυνατό να βρεθεί στη διαδρομή καθόδου ή κοντά στον ανυψωτήρα. Το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις της Οδηγίας για τα μηχανήματα και του σχετικού ευρωπαϊκού προτύπου EN 1493.

anipsotiras

Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX.

Home