Προσπάθησε να σκοτώσει συγγενή του με μαχαίρι - Η ποινή του

Προσπάθησε να σκοτώσει συγγενή του με μαχαίρι - Η ποινή του

Τι αποφάσισε το Κακουργιοδικείο για τον νεαρό

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων στον Νάσο Δημητρίου, 25 χρόνων από το Μαζωτό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ύστερα από ακροαματική διαδικασία σε τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για απόπειρα φόνου του συγγενή και ομοχώριου του Μιχάλη Βασιλείου 29 χρόνων, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2016 στον Μαζωτό της επαρχίας Λάρνακας.  

Υπενθυμίζεται ότι τα γεγονότα της υπόθεσης διαδραματίστηκαν στις 01.30 τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2016 σε καφενείο στο Μαζωτό, όπου μετά από λογομαχία σημειώθηκε συμπλοκή κατηγορουμένου και θύματος με κλωτσιές και μπουνιές.

 

Αφού διαχωρίστηκαν από άλλους θαμώνες του καφενείου ο κατηγορούμενος έφυγε για το σπίτι του και επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα με το αυτοκίνητο του με το οποίο, όπως παραδέχθηκε στον πατέρα του, σκόπευε να κτυπήσει το θύμα.

 

Ωστόσο τελευταία στιγμή η σύγκρουση αποφεύγεται, αφού το θύμα πετάχτηκε από το πεζοδρόμιο έξω από υπεραγορά της Κοινότητας, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να βγει από το αυτοκίνητο του και να κατευθυνθεί προς τον 29χρονο κρατώντας ένα ανοιγμένο μαχαίρι. 

 

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Δικαστηρίου της 2ης Ιουλίου 2019 στην οποία κρίθηκε ένοχος ο Νάσος Δημητρίου, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «η επίθεση εναντίον του θύματος δεν διαρκεί πέραν λίγων δευτερολέπτων, καταφέρνοντας στον 29χρονο δύο κτυπήματα. Το πρώτο αποκρούεται μερικώς και καταλήγει στο σβέρκο όπου τραυματίζει το θύμα και ακολουθεί το δεύτερο και καίριο κτύπημα στο σημείο της καρδιάς. Τέτοια ήταν η δύναμη που κατέβαλε που το μαχαίρι τρύπησε την καρδιά του θύματος προκαλώντας δύο τραύματα, ένα 2 cm στον τοιχωματικό υπερζωκότα και άλλο 2,5 cm στην δεξιά κοιλία».

 

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου είχε αναφερθεί επίσης ότι «ο κατηγορούμενος θίχτηκε και πληγώθηκε ο εγωϊσμός του επειδή δεν κατόρθωσε να καθηλώσει το θύμα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον κάρφωσε στην καρδία όταν το πρώτο κτύπημα που κατευθυνόταν στον λαιμό, αποκρούστηκε από το θύμα. Είμαστε της γνώμης ότι οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα, ότι πρόθεση του κατηγορουμένου δεν ήταν άλλη από τη θανάτωση του θύματος».

Home