Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόστιμο 300 ευρώ σε κομμωτή που δεν έκανε rapid test

Offsite Team
- 03.02.2021

Πρόστιμο 300 ευρώ σε κομμωτή που δεν έκανε rapid test

Thumbnail
Οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν χαρίστηκαν

Οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν χαρίστηκαν σε κομμωτή ο οποίος δεν εφάρμοσε τη νομοθεσία για να  παρουσιάσει αρνητικό rapid test μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησής του τη Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021.

Το ντου των υγειονομικών «έπιασε εξ απροόπτου» τον κομμωτή ο οποίος δεν είχε προβεί σε έλεγχο rapid test και με βάση το νόμο περί Λοιμοκαθάρσεως θα καταβάλει εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας,

Από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα ινστιτούτα αισθητικής και οι σχολές οδηγού.

Ποιοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά, ποιες επιχειρήσεις πρέπει να ξεκινήσουν rapid test κατ' αναολογία

Όπως μας λέχθηκε, σε rapid test πρέπει να υποβληθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και να έχουν αρνητική ένδειξη, όλοι οι εργαζόμενοι που επέστρεψαν την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου με φυσική παρουσία στη δουλειά τους αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα επιστρέψουν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. 

Επιπλέον, τίθεται σε εφαρμογή και η οδηγία του Υπουργείου Υγείας για εβδομαδιαία εξέταση rapid test των εργαζομένων ανάλογα με τον αριθμό του προσωπικού κάθε επιχείρησης. Αυτό από σήμερα ισχύει ουσιαστικά για επιχειρήσεις και εταιρείες που βρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown κανονικά στις εργασίες τους. Δεν πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο όλο το προσωπικό, αλλά συγκεκριμένοι αριθμοί κατ' αναλογία με βάση τα πιο κάτω.

Τι ακριβώς ισχύει

Οι επιχειρήσεις γενικά, από αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να μεριμνήσουν να ελέγχονται οι εργαζόμενοι τους ως ακολούθως:

  • Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος με rapid test θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 εργαζόμενους. 
  • Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 10 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά. 

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά και οι πιο πάνω αριθμοί, αφορούν τους εργαζόμενους κάθε εταιρείας ανά υποστατικό και όχι τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων της εταιρείας. 

Home