Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόστιμο €500 αν ταξιδέψεις από Κύπρο σε Ελλάδα / Τι να προσέξετε

Offsite Team -
09.07.2020 - 12:23

Πρόστιμο €500 αν ταξιδέψεις από Κύπρο σε Ελλάδα / Τι να προσέξετε

Thumbnail
Τι θα πρέπει να προσέξετε για να μην πληρώσετε πρόστιμο 500 ευρώ με το που πατήσετε το πόδι σας στην Ελλάδα

Υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση της φόρμας εντοπισμού PLF (Passenger Locator Form) 24 ώρες πριν την πτήση (αντί 48 ώρες πριν) σύμφωνα με τη νέα οδηγία που εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές με ισχύ από σήμερα Πέμπτη (9/7). (ΕΔΩ η ηλεκτρονική αίτηση).

Όπως είχε αναφέρει και η Offsite σε προηγούμενο της δημοσίευμα και όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την Πέμπτη 9 Ιουλίου έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται 24 ώρες πριν το check in και όχι 48 ώρες που ισχύει έως τις 8 /7/2020 .

 

Όπως αναφέρεται στις αναλυτικές οδηγίες, η φόρμα εντοπισμού αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδιασμού για την προστασία των πολιτών και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας οι επιβάτες με βάση Κοινή Υπουργική Απόφαση θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο €500 με την άφιξη του στην Ελλάδα.

ΚΥΠΕ

Home