Πρώτα ενημέρωση και μετά αποφάσεις για νέο ξεκλείδωμα

Πρώτα ενημέρωση και μετά αποφάσεις για νέο ξεκλείδωμα

Ενημερώνει τον Αναστασιάδη η επιδημιολογική ομάδα και το υπουργικό σφραγίζει την μετάβαση στην 3η φάση

Νέα σύσκεψη με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 2/6, στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. 

Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι να συζητηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την τρίτη φάση άρσης των περιορισμών. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Offsite αν και η σημερινή σύσκεψη θεωρείται κρίσιμη οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά και την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίο, αύριο Τετάρτη. 

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη φάση που αρχίζει την 9η Ιουνίου – 13 Ιουλίου περικλείει την έναρξη λειτουργίας των Αεροδρομίων, Λιμανιών, Θεάτρων και σινεμά ανοιχτού χώρου, γυμναστηρίων και καλοκαιρινών προγραμμάτων σχολών ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά την σημερινή συνάντηση αναμένεται ότι θα συζητηθεί και το θέμα ανοίγματος των Νηπιαγωγείων με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας να αναφέρουν ότι θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την επανέναρξη των νηπιαγωγείων, με την επιδημιολογική ομάδα να δίνει το πράσινο φως για άνοιγμα τους μετά τις 9 Ιουνίου.

Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να γίνει και αξιολόγηση της δεύτερης φάσης των περιοριστικών μέτρων ενώ οι ειδικοί θα συζητήσουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν κατά την άρση της τρίτης φάσης ενώ θα επισημάνουν ότι με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέπεται η μετάβαση στην γ΄φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite για την ώρα δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για τις χώρες από τις οποίες πολίτες θα δικαιούνται να εισέλθουν στην Δημοκρατία δια μέσου των αεροδρομίων με μέλη της επιδημιολογικής ομάδας να επισημαίνουν ότι γίνεται καθημερινά ανάλυση των δεδομένων χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα. 

Ειδικά μέτρα για δεξιώσεις γάμων

Ένα άλλο κομμάτι το οποίο αφορά ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας είναι τι τελικά θα γίνει με τις δεξιώσεις γάμων, καθώς πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τις εξελίξεις για να δουν πως προχωρούν στο κλείσιμο ημερομηνίας γάμων που ακυρώθηκαν το περασμένο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιδημιολογική ομάδα το όλο θέμα έχει απασχολήσει και τους επιδημιολόγους και θα συζητηθεί και στην σημερινή σύσκεψη έτσι ώστε να ανακοινωθούν ειδικά μέτρα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και ειδικό πρωτόκολλο για τις γαμήλιες δεξιώσεις. 

Home