Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Προτεραιότητα η προώθηση πολιτικών για την ευημερία των παιδιών»

Offsite Team -
01.06.2022 - 18:48

«Προτεραιότητα η προώθηση πολιτικών για την ευημερία των παιδιών»

Όλα όσα είπε η Αναστασία Ανθούση

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας είναι η προώθηση κοινωνικών πολιτικών, οι οποίες επιδιώκουν την υπεράσπιση της ευημερίας και της ανάπτυξης των παιδιών, καθώς και τη διασφάλιση μιας ανέμελης παιδικής ηλικίας, αναφέρει η αρμόδια Υφυπουργός Αναστασία Ανθούση.

Σε μήνυμα της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, σημειώνει ότι προς επίτευξη αυτού του στόχου, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και πολιτικών δράσεων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ποικιλόμορφες ανάγκες των παιδιών μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Αναμφίβολα, σημειώνει, η προστασία και η στήριξη των παιδιών αποτελεί συλλογική ευθύνη και ως εκ τούτου επιδιώκεται στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, καθώς και με την κοινωνία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, ως ο Εθνικός Συντονιστής της Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, επισημαίνει η κ. Ανθούση, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στοχεύει πρωτίστως στην πρόληψη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των παιδιών που έχουν ανάγκη σε ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών, όπως η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχολικών δραστηριοτήτων, η ιατροφαρμακευτική φροντίδα, η σίτιση και η στέγαση.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας έχει καταρτίσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία/Τμήματα, το οποίο αγγίζει όλες τις προκλήσεις, υφιστάμενες και νέες, και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία που ζούμε. 

«Αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την αξία των παιδιών σε μια σύγχρονη δημοκρατία, η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη και, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, συνεχίζει να προωθεί δράσεις προς υλοποίηση του οράματος για μια κοινωνία, όπου όλα τα παιδία θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες και θα ζουν χωρίς διακρίσεις, σε συνθήκες ευημερίας και εξέλιξης», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Home